volys kip

Volys

Volys is de innoverende specialist in kwalitatieve gevogelteproducten op basis van kalkoen en kip.

Gestart in 1946 als familiale kippenslachterij in Lendelede (België) is Volys uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler onder de vleugels van de groep Versele Laga. Jaarlijks produceren de meer dan 430 medewerkers van Volys in Lendelede een breed gamma kalkoen- en kipbereidingen. Samen goed voor een tonnage van 17.200 ton en een omzet van meer dan 100 mio Euro in 2019.

 

gebraden kalkoen

 

Fijne vleeswaren, gepaneerde maaltijdcomponenten en voorgegaarde bereidingen op basis van kalkoen en kip worden zowel gekoeld als diepgevroren aangeboden aan de retail, de slagers, collectiviteiten en als half fabricaat aan industriële klanten. Volys is de bedenker van top producten zoals Kippenwit en Kalkoenham (fijne vleeswaren), Kalkoenborstschnitzel (gepaneerde producten) en Pavé Mignon (voorgegaarde bereidingen).

Belangrijkste afzetmarkten zijn de Benelux, Frankrijk, UK en het Midden Oosten maar daarnaast exporteert Volys nog naar vele internationale klanten. Om verre landen van kwaliteitsvolle lang houdbare producten te voorzien heeft Volys recent in de HDP (hoge druk pasteurisatie) technologie geïnvesteerd.

Omwille van het gezonde karakter en de magere aard van de grondstoffen kalkoen en kip is Volys een belangrijke partner voor zowel de consument als de distributeur/groothandelaar.

www.volys.be

 

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.