volysstar kip

Volys Star

Volys Star is de innoverende specialist in kwalitatieve gevogelteproducten op basis van kalkoen en kip.

Gestart in 1946 als familiale kippenslachterij in Lendelede (België) is Volys Star uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler onder de vleugels van de groep Versele Laga. Jaarlijks produceren de meer dan 430 medewerkers van Volys Star in Lendelede een breed gamma kalkoen- en kipbereidingen. Samen goed voor een tonnage van 17.200 ton en een omzet van meer dan 100 mio Euro in 2016.

gebraden kalkoen

Fijne vleeswaren, gepaneerde maaltijdcomponenten en voorgegaarde bereidingen op basis van kalkoen en kip worden zowel gekoeld als diepgevroren aangeboden aan de retail, de slagers, collectiviteiten en als half fabricaat aan industriële klanten. Volys Star is de bedenker van top producten zoals Kippenwit en Kalkoenham (fijne vleeswaren), Kalkoenborstschnitzel (gepaneerde producten) en Pavé Mignon (voorgegaarde bereidingen).

Belangrijkste afzetmarkten zijn de Benelux, Frankrijk, UK en het Midden Oosten maar daarnaast exporteert Volys Star nog naar vele internationale klanten. Om verre landen van kwaliteitsvolle lang houdbare producten te voorzien heeft Volys Star recent in de HDP (hoge druk pasteurisatie) technologie geïnvesteerd.

Omwille van het gezonde karakter en de magere aard van de grondstoffen kalkoen en kip is Volys Star een belangrijke partner voor zowel de consument als de distributeur/groothandelaar.

www.volysstar.be

Zin in meer lekkers?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang alle smakelijke nieuwtjes en tips in je mailbox.