claim vet

Spek is heerlijk

Spek is heerlijk, maar het is nog lekkerder in combinatie met andere ingrediënten. Daarom geven we jullie graag heel wat inspiratie met verrassende recepten.

Snij de verschillende soorten tomaten in 2 en kruid deze met spaghettikruiden. Meng de havervlokken met de honing in een kommetje. Strooi de havervlokken over de tomaten en bak deze af op 180°C gedurende +/- 10 minuten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en cutter deze fijn samen met de yoghurt, het sap van de limoen, peper en een snuifje zout.

Snij de knolselder in brunoise. Bak de knolselder samen met de Dindesse Spekreepjes in een anti kleef pan met een scheutje olijfolie. Kruid de knolselder met peper. Bak deze tot ze bijtgaar zijn. Schil de asperges in fijne plakjes met behulp van een dunschiller. Leg de tomaten op een bord en strooi de knolselder en de Dindesse Spekreepjes op de tomaat.

Werk af de groene asperges en met de dressing. Smakelijk!

25
2
140g Dindesse Spekreepjes 450g tomaten van verschillende soorten en maten spaghettikruiden 40g havervlokken 10g honing 50g rijpe avocado 50 g yoghurt sap van ½ limoen peper en zout 100 g knolselder 2 groene asperges scheutje olijfolie
klokje
2 pers
klokje
25
Kook de groentebouillon op en reinig de paksoi, de wortel, de selder en de boontjes. Snij deze in brunoise en voeg deze bij de groentebouillon. Voeg nu ook de gepelde tomaten in blokjes, de voorgekookte kikkererwten, de Dindesse Spekreepjes en de groene kerriepasta toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken. Hak de platte peterselie. Smaak de soep af met peper en zout, dien deze op en werk af met de platte peterselie.

Tip: vermenigvuldig de ingrediënten van dit recept en maak een grote pot soep. Deze kan je dan invriezen in porties.

20
2
1l groentebouillon ¼ paksoi 1 wortel 1 tak selder 1 ui 60g boontjes 100g gepelde tomaten in blokjes 50g voorgekookte kikkererwten 70g Dindesse Spekreepjes ½ kfl groene kerriepasta of kerriepoeder Enkele takjes platte peterselie Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
20
Snij 2 plakken af van een volkoren brood. Leg deze tussen een voorverwarmde toaster, haal de toast er uit wanneer deze mooi bruin gebakken is.

Snij de sjalot fijn in brunoise en pluk de dragon. Hak de dragon, de peterselie en de bieslook. Voeg nu de sjalot en de kruiden bij de magere platte kaas en kruid met peper en zout.

Snij de champignons in stukken en bak deze in een anti kleefpan met een scheutje olijfolie. Wanneer de champignons bijna klaar zijn laat je het Dindesse Ontbijtspek eventjes meebakken. Snij de rode ui in ringen en marineer deze in wat azijn.

Neem de toast, smeer er een laagje kruidenkaas op. Beleg vervolgens de boterham met de andere ingrediënten. Smakelijk !

20 min
2
90g Dindesse Ontbijtspek 2 volkoren boterhammen van +/- 40 g st 60g magere platte kaas ¼ van een sjalot 1 takje dragon Enkele takjes peterselie Enkele sprietjes bieslook 1 teentje look Peper & zout 30g gemengde sla 200g gemengde champignons Scheutje olijfolie ½ rode ui
klokje
2 pers
klokje
20 min
Voeg de witte rijst, de groentebouillon en de kerriepoeder samen in een pot, kook deze 5 minuten en laat vervolgens 20 minuten rusten onder gesloten deksel.

Snij de 3 soorten paprika’s in slierten en vermeng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Grill deze kort op een grillpan. Snij de komkommer in brunoise. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met een beetje limoensap. Reinig de wortelen en snij deze in fijne slierten.

Leg de rijst in een bowl en schik er de groentjes rond. Grill het Ontbijtspek kort op de grill en leg deze op de groentjes. Kruid alles nog even met peper en zout. Werk af met een stukje limoen en koriander.

35 min
2
90g Dindesse Ontbijtspek 160 g witte rijst 4 dl groentebouillon ½ thl kerriepoeder ¼ rode paprika ¼ groene paprika ¼ gele paprika scheutje olijfolie peper zout ¼ komkommer ½ avocado ½ limoen 2 wortelen enkele takjes verse koriander
klokje
2 pers
klokje
35 min
Schil de zoete aardappelen en snij deze in 4 stukken. Snij daarna de tomaten in 4, reinig de paprika en snij deze grof. Vermeng de zoete aardappelen, de tomaat en de paprika en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Kruid deze met peper en zout en voeg er de geplette teentjes look en de takjes tijm aan toe. Bak de mengeling gedurende 20 minuten af op 180°C en roer af en toe om.

Reinig de boontjes en kook deze bijtgaar in gezouten water. Snij de champignons in 4 en bak Dindesse Spekreepjes in een soeplepel olijfolie. Als de Spekreepjes mooi zijn aangebakken voeg je er de champignons aan toe en leg je een deksel op de pan (zo garen de champignons in eigen vocht i.p.v. in vetstof).

Wanneer de champignons gaar zijn, voeg je er de boontjes aan toe en kruid je met peper. Neem het deksel af en laat het vocht uitkoken. Verdeel de mengeling over de zoete aardappelen en werk het geheel af met wat peterselie. Dien op!

20 min
2
140g Dindesse Spekreepjes 2 kleine zoete aardappelen 2 tomaten 1 groene paprika 2 teentjes look Enkele takjes tijm Peper en zout 100g groene boontjes 1 soeplepel olijfolie 200g champignons Peterselie
klokje
2 pers
klokje
20 min
Reinig de prei en snij deze in 3 of 4 stukken. Stoom de prei gedurende +/- 16 minuten. Was de aardappelen en snij deze dan in blokjes. Was de aardappelblokjes en droog deze tussen een handdoek. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze af in een oven van 180°C. gedurende +/- 10 minuten. Voeg er nu de Spekreepjes aan toe en bak nog eens 5 minuten verder.

Kook de groentebouillon op, snij de appel in stukjes en voeg deze bij de groentebouillon. Laat 4 minuutjes doorkoken en voeg er dan de peterselie aan toe. Mix het geheel goed en steek deze door een zeef. Kruid de peterseliejus af met peper en zout. Leg de prei in een diep bord en leg de aardappel en Spekreepjes op de prei. Giet er wat peterseliejus naast en werk af met de jonge sla.

35 min
2
140 g Dindesse Spekreepjes 2 preistengels 200 g aardappelen 2 dl groentebouillon ¼ bot peterselie ¼ stuk appel type granny smith 20 g jonge sla Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
35 min
Kook de rijstnoedels bijtgaar in gezouten water. De kooktijd hangt af van de soort. Snij de broccoliroosjes in stukjes en schil de stam van de broccoli. Snij de stam van de broccoli in brunoise. Kook de broccoli bijtgaar in gezouten water. Leg de Dindesse Spekreepjes op een bakplaat met bakpapier. Bak deze af in een oven van 180°C gedurende +/- 5 minuten.

Kleur de sesamzaadjes in een pan op het vuur. Verwijder de pitjes van de granaatappel. Vermeng de rijstnoedels met de sojasaus, de broccoli en de Dindesse Spekrepjes. Kruid af. Serveer in een kom, werk af met de sesamzaadjes, de granaatappelpitjes en enkele blaadjes basilicum.

30 min
2
140 g Dindesse Spekreepjes 200 g rijstnoedels 1 broccoli Een goede scheut sojasaus Scheutje olijfolie 5 g sesamzaad 1/5 granaatappel Enkele blaadjes basilicum Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
30 min
Snij de paprika’s, de aubergine en de courgette in grove stukken. Snij de venkel in 4 en haal het harde gedeelte er uit. De rest snij je even groot als de andere groenten. Vermeng de groenten samen met de olijfolie, de balsamico, enkele takjes rozemarijn, de peper en het grof zeezout op een ovenplaat. Bak de groenten in de oven van 180°C gedurende +/- 25 minuten. Leg er nu de plakjes Dindesse Ontbijtspek op en bak deze nog 3 minuten verder. Dien op.
40 min
2
180g Dindesse Ontbijtspek 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 1 aubergine 1 courgette 1 venkel 5 cl olijfolie 1 dl balsamicoazijn Peper van de molen Grof zeezout Enkele takjes rozemarijn
klokje
2 pers
klokje
40 min
Kook de pasta bijtgaar in gezouten water. De kooktijd hangt af van de soort pasta die gebruikt wordt. Bak de Dindesse Spekreepjes aan in een klein scheutje olijfolie. Snij de look fijn en hak de verse kruiden. Voeg deze bij de Spekreepjes en bak eventjes mee. Snij de kerstomaatjes in 2 en voeg deze bij de Spekreepjes. Voeg de pasta bij de mengeling en doe er enkele lepels kookvocht bij. Vermeng alles goed en kruid met peper en zout. Zet de pan op tafel en smullen maar.
20 min
2
140 g Dindesse Spekreepjes 200 g witte pasta Scheutje olijfolie 2 teentjes look Enkele takjes peterselie Verse of gedroogde oregano Verse of gedroogde rozemarijn 400 g verse kerstomaatjes Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
20 min
Voeg de quinoa samen met de groentebouillon, kook deze 8 minuten en giet af. Laat de quinoa afkoelen. Snij de radicchio in 4 en haal er het harde gedeelte uit. Snij ¼ in fijne reepjes. Reinig de wortelen en maak er dunne plakjes van met behulp van een dunschiller. Doe hetzelfde met de komkommer.

Blancheer de erwtjes in gezouten water en verfris onder koud water. Schil de mango en snij ¼ in brunoise. Snij de rode ui in halve ringen en pluk enkele blaadjes platte peterselie. Meng het sap van de limoen samen met de olijfolie en kruid af met wat peper en een snuifje zout.

Meng de quinoa, de radicchio, de wortelen, de komkommer, de erwtjes, de mango, de rode ui en de platte peterselie en voeg er de limoenolie aan toe. Vermeng voorzichtig en verdeel over 2 borden. Verwarm de grillpan goed en bak het Dindesse ontbijtspek kort op de grillpan. Verdeel het Ontbijtspek over de borden. Hak de gezouten amandelen grof en strooi deze over het geheel.

15 min
2
90 g Dindesse Ontbijtspek 100 g quinoa 2,5 dl magere groentebouillon ¼ radicchio 200 g wortelen ½ komkommer 100 g erwten ¼ mango ½ rode ui Enkele takjes platte peterselie ½ limoen 1 spl goede olijfolie Peper en zout 20 g gezouten amandelen
klokje
2 pers
klokje
15 min
Breek de eieren in een kom en voeg er een snuifje peper en zout aan toe. Klop de eieren los en voeg er wat gedroogde oregano aan toe. Snij de courgette en de rode ui in blokjes. Bak de courgette en de ui aan in een scheutje olijfolie. Hou deze apart. Leg nu het Dindesse Ontbijtspek in de pan. Voeg er nu de eieren en de groentjes aan toe. Zet de pan op een klein vuurtje en laat de omelet rustig verder garen.

Rooster de pijnboompitten kort in een de oven tot deze mooi licht bruin zijn. Snij de chili in ringen en pluk enkele takjes oregano. Draai de omelet om in een bord en werk af met de pijnboompitten, rest van de groentjes, verse oregano en de chili.

10 min
2
70 g Dindesse Ontbijtspek 6 eieren 1 courgette 1 rode ui Gedroogde oregano Enkele takjes verse oregano ½ chili 20 g pijnboompitten Scheutje olijfolie Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
10 min
Snij de kerstomaatjes in 2 en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de tomaatjes in een oven van 200 °C gedurende +/- 15 minuten. Reinig de rucola en droog deze in slazwierder. Kook de snijbonen, de erwtjes en de groene boontjes in gezouten water bijtgaar (elk apart) en verfris onmiddellijk met koud water. Snij de snijbonen in kleine stukjes. Vermeng de erwtjes, de snijbonen en de groene boontjes en kruid met peper en zout.

Snij de pijp ui in fijne plakjes. Leg het Dindesse Ontbijtspek op een ovenplaat met bakpapier erop en kruid met de Provençaalse kruiden. Bak deze 3 minuten op 180°C. Plet de kerstomaat plat in een vijzel, voeg er de olijfolie aan toe en breng op smaak. (Je kan de kerstomaten en de olijfolie samen mixen). Schik alles mooi op een bord en dien op.

25 min
2
90 g Dindesse ontbijtspek 60 g rucola salade 100 g snijbonen 100 g erwtjes 100 g groene boontjes 1 pijp ui 10 kerstomaatjes Provençaalse kruiden Oregano 2 spl goede olijfolie Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
25 min
Mix de gepelde tomaten en kruid de tomaten af met gedroogde oregano, peper en zout. Smeer de tomatensaus op het pizzadeeg. Snij de uien in ringen en leg deze op de tomatensaus. Verdeel het Dindesse ontbijtspek op de pizza’s, trek de buffelmozzarella in stukken en verdeel deze. Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza’s en bak af in een oven van 200°C gedurende +/- 6 minuten. Maak spaghetti van de courgette met behulp van een spaghettirasp. Vermeng deze met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Leg deze op de pizza.
25 min
2
90 g Dindesse ontbijtspek Kant en klare pizzadeeg 200 g gepelde tomaten 50 g rode ui 50 g witte ui 1 bol buffelmozzarella 30 g parmezaanse kaas ½ courgette Scheutje olijfolie Scheutje balsamicoazijn Oregano Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
25 min
Spoel de krielaardappelen en snij deze in 2. Kook de krielaardappelen in gezouten water gedurende +/- 15 minuten. Giet af en laat deze afkoelen. Bak de Dindesse spekreepjes in een scheutje olijfolie krokant aan. Snij de augurken in plakjes en snij de ingelegde paprika in reepjes. Vermeng de olie met mosterd straalsgewijs en voeg er een scheutje azijn aan toe. Kruid de vinaigrette af met peper en zout. Snij de dille fijn. Vermeng de nu de aardappelen, de Dindesse spekreepjes, de augurken, de paprika, de vinaigrette en de dille samen en giet deze uit op een serveerschotel.
35 min
2
70 g Dindesse Spekreepjes 250 g krielaardappelen Scheutje olijfolie 50 g augurk 100 g ingelegde paprika 20 g mosterd 5 cl maïsolie Scheutje azijn Enkele takjes verse dille Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
35 min
Leg de gemengde sla op de borden. Snij de geitenkaas in plakken. Leg het Dindesse ontbijtspek op de geitenkaas. Kruid met Provençaalse kruiden en peper. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak deze kort af in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende +/- 3 à 4 minuten. Laat een klontje boter en een scheutje olijfolie smelten in een pan en snij het pitabroodje in stukken. Bak de stukken pitabrood tot deze goudbruin zijn. Voeg er op het laatste de gehakte okkernoten aan toe en bak deze kort mee.

Pluk enkele blaadjes platte peterselie. Snij de chili in ringen. Vermeng de goede olijfolie, de honing en de witte wijnazijn samen en kruid met peper en zout. Leg de geitenkaas samen met het ontbijtspek op de sla, verdeel de pitamengeling. Leg er de blaadjes platte peterselie en de chili op. Werk af met de vinaigrette.

15 min
2
10 plakjes Dindesse ontbijtspek 80 g gemengde sla 200 g geitenkaas Provençaalse kruiden Olijfolie Klontje boter 1 pitabroodje 50 g okkernoten Enkele takjes platte peterselie 1 chili 1spl vloeibare honing 1spl witte wijnazijn Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
15 min
Snij het harde gedeelte af van de groene asperges en reinig deze. Snij de asperges in 2 over de lengte. Rol het ontbijtspek rond de asperges en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bak de asperges in een oven van 180°C. gedurende +/- 10 minuten. Leg de asperges op een bordje en werk af met plakjes Parmezaanse kaas, peper van de molen, een scheutje olijfolie en enkele blaadjes salade.
25 min
2
8 sneetjes Dindesse ontbijtspek 4 groene asperges Enkele plakjes Parmezaanse kaas Scheutje olijfolie Enkele blaadjes salade Peper
klokje
2 pers
klokje
25 min
Leg het plak bladerdeeg open en leg er het ontbijtspek op. Strooi de kaas erover en kruid met de spaghettikruiden. Plooi de beide uiteinden naar binnen en leg deze bijna tegen elkaar. Plooi nu terug de beide uiteinden naar binnen, zodat je een bladvorm bekomt. Snij de bladerdeeg 1 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Klop een eitje los en wrijf het ei op de bladerdeeg gebakjes. Bestrooi met de spaghettikruiden. Bak de bladerdeeg af op 200°C af tot deze mooi bruin zijn (+/- 10 minuten).
25 min
2
100 g Dindesse ontbijtspek 1 plak bladerdeeg 100 g gemalen kaas 1 ei Spaghettikruiden
klokje
2 pers
klokje
25 min
Reinig de prei, de selder, de wortelen en de look. Snij deze in brunoise en hak de look fijn. Bak de Dindesse Spekreepjes in een scheutje olie en voeg er de groenten en de look aan toe. Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat deze opkoken. Voeg er de noedels aan toe en kook deze 6 minuten (dit hangt af welke noedels je gebruikt). Kook het eitje 5 minuten in kokend water en laat het afkoeken en pel het eitje. Snij de lente uitjes fijn in ringen. Werk de soep af met een half eitje, de lente uitjes en enkele takjes koriander.
20 min
2
70 g Dindesse spekreepjes 100 g prei 100 g wortelen 100 g selder ½ teentje look scheutje olie 0,5 l kippenbouillon 60 g noedels 1 eitje 1 lente uitje enkele takjes koriander
klokje
2 pers
klokje
20 min
Kook de rijst samen met de groentebouillon, de tijm en de laurier. Kook de rijst 10 minuten en laat nog een 10-tal minuten rusten onder gesloten deksel. Snij de ui en de wortel in fijne brunoise en bak deze kort aan samen met de erwtjes in een scheutje arachideolie. Kruid met peper en zout en voeg er de rijst aan toe. Laat de rijst even meebakken.

Snij de appel, de look en de ui in grove brunoise en bak deze aan in wat boter. Voeg de kerrie en de bloem bij de appel, de ui en de look. Roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon. Laat deze 10 minuten doorkoken en mix de saus. Werk af met de kokosroom of andere room. Kruid af met peper en zout. Bak de wok groenten kort aan in wat arachideolie en kruid met peper en zout. Snij het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek aan in een scheutje arachideolie en kruid deze met wat peper. Schik alles mooi op een bord en werk af met de verse koriander.

40 min
2
180 g Dindesse ontbijtspek 100 g volkorenrijst 2 dl groentebouillon 1 takje tijm 1 laurierblaadje 2 uien 1 wortel 60 g erwtjes 1/4 appel 1/2 teentje look 5 g kerriepoeder (1 koffielepel) 10 g bloem (2 koffielepels) 2 dl kippenbouillon 5 cl kokosroom of 5 cl sojaroom 300 g wokgroenten Verse koriander Arachideolie Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
40 min
Leg de boterhammen open en beleg 2 boterhammen met 3 sneetjes Dindesse ontbijtspek en 1 plakje jonge kaas. Leg de 2 andere boterhammen er op en steek deze kort tussen een voorverwarmde toaster. Smelt de boter en voeg de bloem er aan toe. Laat eventjes de roux drogen en voeg de melk er aan toe in 2 keer. Klop goed door en voeg er de peper, het zout en de nootmuskaat aan toe. Smeer de bechamelsaus op de croque en leg er terug 2 plakjesontbijtspek op. Leg er nu de ananas op en strooi er de gemalen kaas er over.

Steek de croque in de oven of onder de grill tot de kaas mooi is gesmolten. Vermeng de gemengde sla met een scheutje witte wijnazijn en de olijfolie. Kruid de sla af met peper en zout. Serveer.

15 min
2
10 sneetjes Dindesse ontbijtspek 4 bruine boterhammen 2 plakjes jonge kaas 10 g boter 15 g bloem 1 dl melk 2 plakjes ananas 30 g gemalen kaas Gemengde sla Witte wijnazijn Olijfolie Nootmuskaat Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
15 min
Reinig de wortelen en schil de aardappelen. (pas op, maak dat je netto van elk 200 g hebt) Snij deze in gelijke stukken en kook in gezouten water. Kook deze gedurende 20 minuten en giet het water af. Reinig ook de jonge wortelen en kook deze gedurende +/- 6 minuten in gezouten water. Stamp de wortelstoemp fijn met een stamper. Voeg er wat boter aan toe en kruid af met peper en zout.

Voeg de takjes lof, de look en de kerriepoeder in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg er nu de olijfolie, peper en zout aan toe. Smaak af. Wrijf de ontbijtspek in met klein beetje olijfolie en kruid met de oregano en peper. Gril deze kort aan in een grillpan. (of bak deze kort aan in een pan) Schik alles mooi op een bord.

35 min
2
180 g Dindesse Ontbijtspek 200 g wortelen 200 g bloemige aardappelen 4 jonge wortelen Enkele takjes van het lof ½ teentje look Klontje boter Snuifje kerriepoeder 2 soeplepels olijfolie Oregano Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
35 min
Giet een scheutje olijfolie in een ovenschotel en leg de zoete aardappelen er in. Bak de zoete aardappelen in een oven van 180°C gedurende 45 minuten. Reinig de uien en snij deze in fijne plakjes. Stoof de uien aan in wat boter. Als de uien glazig zijn voeg je er de kweeperengelei en de tijm aan toe en blus je met een scheutje azijn. Kruid de uienmengeling met peper en zout. Laat deze nog 10 minuutjes sudderen op een klein vuurtje.

Bak de Dindesse Spekreepjes aan in wat olijfolie tot deze mooi krokant zijn. Snij de zoete aardappelen in 2. Leg de uiencompote op de zoete aardappel en garneer met de Spekreepjes. Leg de zoete aardappelen op een bord en werk af met wat ringen van de pijp ui. Serveer hier een salade erbij.

60 min
2
140 g Dindesse spekreepjes 2 zoete aardappelen 100 g rode ui 100 g witte ui 100 g pijpajuin 100 g kweeperengelei Scheutje witte wijnazijn 1 takje tijm 60 g gemengde salade Scheutje olijfolie Peper en zout
klokje
2 pers
klokje
60 min
Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook deze met een snuifje zout gedurende +/- 20 minuten. Giet vocht af en steek de aardappelen door een roerzeef. Voeg er de boter en de melk aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Reinig de ui en snij deze in halve maantjes. Snij de look fijn en was de jonge spinazie. Droog de spinazie in een slazwierder. Smelt wat boter, voeg er de ui en de look aan toe, laat deze glazig worden. Voeg er dan de jonge spinazie aan toe. Bak deze kort. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Warm de mascarponekaas lichtjes op (tot dat hij smeerbaar is) en kruid met peper en zout. Wrijf een vuurvaste schotel in met weinig vetstof. Spuit de helft van de pureeaardappelen op de bodem. Leg de spinaziemengeling er op. Leg de mascarponekaas er op. Leg erde kalkoenspek voor de helft op. Spuit terug met de pureeaardappelen, leg de rest van de spinazie er op. Smeer de rest van de mascarpone op de spinazie en leg daar het ontbijtspek op. Bak de ovenschotel verder af in de oven van 180°C gedurende +/- 10 minuten.

Als je dit wil klaarmaken de dag voordien is het beter dat je dan gemalen kaas nog op het kalkoenspek legt. Dit beschermt het kalkoenspek tegen uitdroging. Je moet dan ook de ovenschotel langer in de oven plaatsen /- 20 minuten. Dit hangt af van de dikte.

45 min
2
180 g Dindesse ontbijtspek 300 g geschilde aardappelen (bloemige) Klontje boter 1 dl melk 100 g ui 400 g jonge spinazie 1 teentje look 200 g mascarponekaas Nootmuskaat Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
45 min
Bak de portobello aan 1 kant en wat olijfolie en kruid deze met peper en zout. Snij de kerstomaatjes in 2 en versnipper de sjalot. Bak de Dindesse Spekreepjes in wat olijfolie en voeg er de sjalot en de tomaatjes aan toe. Bak deze kort mee. Voeg er nu de pijnboompitten aan toe en vul de portobello’s op. Verdeel de buffelmozzarella over de 2 portobello’ s en bak de deze af in een oven van 180°C gedurende +/- 10 minuten. Werk af met wat platte peterselie. Serveer hier eventueel een slaatje bij.

20 min
2
140 g Dindesse Spekreepjes 2 portobello’s 120 g kerstomaatjes 1 sjalot Scheutje olijfolie 30 g pijnboompitten 1 bol buffelmozzarella Enkele takjes platte peterselie Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
20 min
Voeg alle ingrediënten voor de Amerikaanse pannenkoeken samen in een blender en mix deze tot er geen brokjes meer in zitten.

Start met een klein scheutje olie in de pan en bak kleine pannenkoekjes. Om verder te bakken giet je er af en toe een klein scheutje olie bij.

Bak de Dindesse Spekreepjes kort aan in wat boter en leg deze op de pannenkoekjes. Giet er nu de ahornsiroop op en smullen maar.

20 min
2
vet, belgian, zout 60 g Dindesse Spekreepjes 30 cl ahornsiroop Klontje boter 60 g bloem 1 g bakpoeder 1 g of 1/2 tlp dubbelkoolzure soda 1/4 tlp zout 5 g vanillesuiker of merg van 1 vanillestok 1 ei 1 dl melk 6 g gesmolten boter Scheutje arachidelolie
klokje
2 pers
klokje
20 min
Leg de sneden brood tussen de grill en bak tot mooie goudbruine toasten. Smeer de ovenplaat in met wat olijfolie en leg er het Dindesse ontbijtspek op. Bak deze kort onder de grill in de oven.

Leg de trostomaatjes op een ovenplaat en kruid ze met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bak deze samen met het Dindesse ontbijtspek. Bak spiegeleitjes in een klontje boter en kruid met peper en zout.

Snij de toasten in soldaten en schik alles mooi op het bord. Werk af met enkele blaadjes micro sla.

10 min
2
vet, belgian, zout 100g Dindesse ontbijtspek 2 dikke sneden brood naar keuze 2 eieren 100g trostomaatjes Provençaalse kruiden Olijfolie Klontje boter Micro sla Peper & zout
klokje
2 pers
klokje
10 min
Voeg de quinoa en de groentebouillon samen en breng aan de kook. Kook de quinoa 5 minuten en laat deze nog 10 minuten rusten. Laat de quinoa uitlekken en afkoelen. Snij de rode biet in grove stukken. Schil de wortel en de koolrabi. Snij de wortel in schijfjes en snij de koolrabi in julienne. Vermeng de quinoa samen met de groentjes. Vermeng de goede olijfolie, de notenolie en de balsamicoazijn. Kruid de vinaigrette met peper en zout. Bak de Spekreepjes kort af in een scheutje olijfolie. Snij de pijpajuin in ringen. Leg de quinoasalade op een schaal en napeer de vinaigrette op de salade. Leg er de gebakken Spekreepjes op. Verbrokkel de fetakaas en strooi deze op de salade. Werk af met de pijpajuin.
30 min
2
vet, belgian 140 g Dindesse spekreepjes 150 g quinoa + 50 g zwarte quinoa 3,5 dl groentebouillon 1 voorgekookte rode biet 2 st pijpajuin 2 wortelen ½ koolrabi Scheutje olijfolie 50 g fetakaas 1 soeplepel goede olijfolie 1 soeplepel noten olie 1 soeplepel balsamicoazijn Peper Zout
klokje
2 pers
klokje
30 min
Smeer een potje in met wat boter, leg er de witlof in en kruid met peper en zout. Giet er een scheutje water op en leg vervolgens een stukje bakpapier op de witlof. Leg het deksel op het potje. Zet het potje op een hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur nu op een lager pitje en gaar de witlof gedurende ± 20 minuten volgens de dikte van de witlof. Haal de witlof uit de pot en laat deze uitlekken.
Spaar het sap van de witlof voor de saus. Wikkel het Ontbijtspek rond de witlof en leg deze in een ovenschotel. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de roux eventjes drogen. Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe en roer het geheel tot een gladde massa. Voeg nog een klein beetje vocht van de witlof toe. Voeg er nu de smeerkaas aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Napeer de saus over de witlof en strooi er de gemalen kaas op. Bak de witlof af in een oven van 180°C gedurende +/- 15 minuten.
Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Na 20 minuten giet je het vocht af en stamp je de aardappelen fijn. Voeg er een klontje boter en de melk aan toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat spinazieblaadjes.

45 min
2
vet, belgian, zout 8 plakjes Ontbijtspek Dindesse 4 stronkjes witlof 2 klontjes boter 15 g boter 25 g bloem 2,5 dl melk 25 g smeerkaas 50 g gemalen kaas 300 g aardappelen 1 dl melk Peper Zout Nootmuskaat Enkele spinazieblaadjes
klokje
2 pers
klokje
45 min
Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de steeltjes en de sjalot in fijne brunoise. Smelt de helft van de boter samen een takje rozemarijn. Voeg de gehakte champignons en de sjalot toe, wanneer de boter schuimig wordt. Kruid af met peper en zout en voeg er dan de gemalen Parmezaanse kaas aan toe. Vermeng alles goed, giet de duxelle in een potje en verwijder de rozemarijn.
Bak nu de volledige champignons met de rest van de boter en kruid deze met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel nadat ze een 3-tal min. gebakken hebben. Vul de champignons met de duxelle en vouw een plakje Ontbijtspek rond de champignons. Steek de champignons vast met een takje rozemarijn. Bak de champignons verder af gedurende ± 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

15 min
2
vet, belgian, zout 6 plakjes Dindesse Ontbijtspek 6 grote champignons 1 sjalotje 60 g boter enkele takjes rozemarijn of tijm 25 g Parmezaanse kaas Peper Zout
klokje
2 pers
klokje
15 min
Reinig de pompoen en de ui. Snij de groenten in grove stukken en stoof deze aan in de boter. Bevochtig met de kippenbouillon en laat deze 20 minuten koken op een klein vuurtje, onder deksel. Mix de soep en smaak af met peper en zout. Voeg een scheutje olie in een pannetje en bak de Spekreepjes krokant aan. Giet de soep in kom of bord en voeg er de sojaroom aan toe. Strooi de krokante Spekreepjes op de soep. Werk af met enkele blaadjes platte peterselie en de geroosterde hazelnoten.
30 min
2
vet, belgian 70 g Dindesse Spekreepjes 250 g pompoen 2 kleine of 1 grote ui Een klontje boter ½ liter kippenbouillon scheutje olijfolie 5 cl sojaroom Peper Zout 20 g geroosterde hazelnoten Enkele takjes platte peterselie
klokje
2 pers
klokje
30 min
Laat de spelt 24 uur weken in water of kook gedurende 1 uur. Kook vervolgens de spelt 20 minuten in groentebouillon. Giet de spelt af wanneer je deze nodig hebt. Halveer de butternut en haal er de zaadjes uit. Snij er dan 2 mooie stukken van af en kruid deze stukken met peper en zout. Besprenkel de stukken butternut met olijfolie. Pel en snij de ui in maantjes. Leg de butternut in een ovenschotel en bak deze af op 180°C gedurende 10 minuten. Leg er na 10 minuten de plakjes Ontbijtspek, de rode ui en de geitenkaas bij. Bak nu 12 minuten verder. Haal de pitjes uit de granaatappel en pluk de peterselie. Snij de chili en de look fijn. Vermeng de olie, de azijn en de agavesiroop, kruid met peper en zout en voeg er de look en de chili aan toe. Schik alles op een bord en werk af met de peterselie en de granaatappelpitjes. Besprenkel met de vinaigrette.
40 min
2
vet, belgian, zout 10 plakjes Dindesse Ontbijtspek 200 g spelt ½ butternut Olijfolie Peper Zout 1 rode ui 50 g geitenkaas ¼ granaatappel Enkele blaadjes platte peterselie ¼ chili 5 cl maïsolie ¼ teentje look 2,5 cl azijn Scheutje agavesiroop
klokje
2 pers
klokje
40 min
Reinig de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water gedurende ± 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen. Snij het hoedje af van de aardappel en haal de aardappel uit, met behulp van een koffielepel. Stamp de aardappelen fijn. Bak de Spekreepjes in een klontje boter tot deze mooi goudbruin zijn. Snij de bieslook fijn. Voeg de Spekreepjes, de zure room en de bieslook samen met de aardappelen en vermeng. Kruid het aardappelmengsel af met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de aardappel terug op en bak deze af in een oven van 160°C gedurende ± 12 minuten. Werk af met enkele Spekreepjes en een toefje zure room.

10 min
2
vet, belgian, zout 70 g Dindesse Spekreepjes 2 grote aardappelen (zacht kokend) Klontje boter 50 g zure room Enkele steeltjes bieslook Peper Zout Nootmuskaat
klokje
2 pers
klokje
10 min
Kook de kippenbouillon op en voeg er de couscous bij. Zet de pot van het vuur en dek deze af met plastiekfolie. Laat de couscous 15 minuten rusten en wrijf deze los. Laat de couscous afkoelen. Reinig de knolselder en de wortel en snij deze in brunoise. Vermeng de knolselder met de wortel en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Kruid de groenten met peper, zout en ras el hanout. Bak de groenten 15 minuten op 180° in een vuurvaste schotel, vermeng af en toe. Laat de knolselder en de wortel afkoelen. Spoel de kikkererwten af met koud water en zet de rozijntjes onder water. Rooster de amandelen in de oven en hak deze grof. Vermeng het citroensap samen met de olijfolie en de honig en kruid af met peper en zout. Vermeng de couscous met de knolselder, de wortelen, de kikkererwten, de rozijntjes en de amandelnoten. Bak het ontbijtspek kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Leg de couscoussalade op een bord of een schotel, leg er het ontbijtspek op en werk af met enkele blaadjes koriander. Dien op met de vinaigrette.
40 min
2
vet, belgian, zout 10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek 200 g couscous 2 dl kippenbouillon 200 g knolselder 200 g wortelen Olijfolie Peper Zout Ras el hanout 100 g voorgekookte kikkererwten 50 g rozijntjes 50 g amandelnoten Enkele blaadjes koriander ¼ sap van citroen 5 cl goede olijfolie 1 kfl honing Olijfolie om te bakken
klokje
2 pers
klokje
40 min
Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie. Snij de ui, de wortel en de bleekselder in brunoise. Voeg de groentjes toe en bak deze eventjes mee aan. Snij de gepelde tomaten in stukken en voeg deze bij de groentjes. Laat alles eventjes doorkoken gedurende ± 4 minuten en voeg er de ketchup aan toe. Kruid de saus af met spaghettikruiden, peper en zout. Kook de pasta bijtgaar in gezouten water. Leg de pasta in een diep bord napeer de saus op de pasta. Werk af met enkele kerstomaatjes en wat platte peterselie. Serveer eventueel met gemalen kaas.

20 min
2
vet, belgian 140 g Dindesse Spekreepjes Scheutje olijfolie 1 grote wortel 1 stengel bleekselder 1 grote ui 350 g gepelde tomaten 50 g ketchup Spaghettikruiden 160 g pasta naar keuze Enkele kerstomaatjes Platte peterselie 50 g gemalen kaas
klokje
2 pers
klokje
20 min
Snij de sla in fijne reepjes en was deze. Droog goed in slazwierder. Snij 1/8 uit een ananas en schil deze, haal er het harde stuk uit en snij in blokjes. Reinig de wortel en rasp deze met een dunschiller. Pluk de koriander en de munt. Snij de rode peper in ringen. Schik alles samen op een bord.
Bak de Spekreepjes in wat olie. Hak de cashewnoten grof en bak deze even aan. Vermeng het limoensap, de zoete sojasaus en de arachideolie, kruid deze af. Verdeel de Spekreepjes en de cashewnoten over de salade. Werk de salade af met de fijngesneden rode ui, de vinaigrette en enkele blaadjes koriander en munt.

15 min
2
vet, belgian 140 g Dindesse Spekreepjes ¼ ijsbergsla 1 rode ui 1 grote wortel 1/8 ananas enkele blaadjes koriander enkele blaadjes munt 1 rode peper scheutje arachideolie 50 g cashewnoten 1 spl sap van limoensap 1 spl zoete sojasaus 1 spl arachideolie peper zout
klokje
2 pers
klokje
15 min
Kook de spaghetti al dente. Pel het teentje look en snij in fijne snippers. Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie en voeg er de look aan toe. Vermeng de eierdooiers, de Parmezaanse kaas en de room. Giet de spaghetti af in een vergiet. Doe de spaghetti in een mengkom en voeg de Spekreepjes en het kaasmengsel bij de spaghetti. Vermeng deze goed en kruid af met peper van de molen. Hak de peterselie en strooi deze over de spaghetti en dien op.
15 min
2
vet, belgian 140 g Dindesse Spekreepjes 160 g à 200 g spaghetti 1 teentje look scheutje olijfolie 2 eierdooiers 100 g geraspte Parmezaanse kaas 1,5 dl room of sojaroom peper enkele plukjes peterselie
klokje
2 pers
klokje
15 min
Steek het bladerdeeg uit met een uitsteekvorm en prik deze in met een vork. Wrijf de vormen in met wat margarine, leg er het bladerdeeg in en druk aan. Snij rondjes uit bakpapier iets groter dan de uitsteekvormen. Leg deze op het bladerdeeg en vul deze met rijst. Nu bakken we het bladerdeeg af in een oven van 180°C gedurende 10 minuten. Verwijder de rijst en het bakpapier.
Snij de venkel in vier en snij er het harde gedeelte uit. Snij de venkel in fijne reepjes en snij de kerstomaatjes in twee. Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie, voeg er de venkelreepjes aan toe en bak deze mee. Voeg op het laatste de kerstomaatjes toe en kruid af met peper.
Verdeel de vulling over de bladerdeeggebakjes. Vermeng de room, de melk, het ei en de dooier samen met peper en zout. Vul nu de bladerdeeggebakjes en bak deze 20 minuten op 180°C.
Serveer hier wat gemengde sla bij enbesprenkel metvinaigrette naar keuze.

50 min
2
vet, belgian 70 g Dindesse Spekreepjes 1 vel bladerdeeg scheutje olijfolie ¼ venkel 100 g kerstomaatjes peper zout 5 cl melk 5 cl room 1 ei 1 eierdooier 40 g gemalen kaas 60 g gemengde sla margarine om bakvorm in te smeren bakpapier rijst
klokje
2 pers
klokje
50 min
Was de komkommer en reinig de ui. Snij de groenten in grove stukken en stoof deze aan in de boter. Bevochtig met de kippenbouillon en laat deze 20 minuten koken op een klein vuurtje. Mix de soep en smaak af met peper en zout. Giet een klein scheutje oliein een pannetje en bak de Spekreepjes krokant aan. Giet de soep in kom of bord leg een toefje Griekse yoghurt op de soep, strooi de krokante Spekreepjes op de soep. Werk af met enkele blaadjes oregano, olijfolie en paprikapoeder.
30 min
2
vet, belgian 70 g Dindesse Spekreepjes ½ komkommer 2 kleine of 1 grote ui een klontje boter ½ liter kippenbouillon scheutje olijfolie peper zout 1 takje oregano 20 g Griekse yoghurt een snuifje paprikapoeder
klokje
2 pers
klokje
30 min
Bak de Spekreepjes kort aan in een scheutje olijfolie. Vermeng de maïsolie, frambozenazijn, paar draaien van de pepermolen en een snuifje zout.
Vermeng de vinaigrette samen met de sla en leg deze op het bord. Leg de Spekreepjes op de gemengde sla. Schik de frambozen rond de sla. Vermeng de Griekse yoghurt met peper en zout, spuit deze op het bord. Hak de pistachenootjes en strooi deze op het bord. Werk af met een paar blaadjes postelein. (deze kan je vervangen door andere groene kruiden)

10 min
2
vet, belgian 140 g Spekreepjes 100 g gemengde sla scheutje olijfolie ½ slp maïsolie ½ slp frambozenazijn peper zout 6 st frambozen 25 g Griekse yoghurt 20 g pistachenootjes enkele posteleinblaadjes
klokje
2 pers
klokje
10 min
Snij de meloen in 2, haal er de zaadjes uit en maak balletjes. Bak het Ontbijtspek kort aan in wat olijfolie, strooi er een beetje pizzakruiden op. Snij de granaatappel horizontaal in 2 en klop er de pitjes uit. Schik de meloen en het Ontbijtspek op het bord en werk af met stukjes fetakaas, granaatappelpitjes, chiazaadjes en muntblaadjes.
5 min
2
vet, belgian, zout 10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek 1 (water)meloen pizzakruiden een scheutje olijfolie ¼ granaatappel 1/2 kfl chiazaad 50 g fetakaas enkele blaadjes munt
klokje
2 pers
klokje
5 min
Reinig de kerstomaatjes en snij het ontbijtspek over de lengte in 2.
Rol het Ontbijtspek rond de tomaatjes. Leg de tomaatjes in een ovenschotel en giet er een scheutje olijfolie over.

Kruid met Provençaalse kruiden, een snuifje zout en wat peper. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende +/- 10 minuten.
Leg ze op een schotel en dien op. Werk af met wat groen naar keuze.

15 min
2
vet, belgian, zout 4 sneetjes Dindesse ontbijtspek 8 kerstomaatjes Provençaalse kruiden zout peper olijfolie wat groene kruiden
klokje
2 pers
klokje
15 min
Wrijf de sneetjes Ontbijtspek in met olijfolie. Verwarm de grill goed voor en grill de sneetjes kort aan beide zijden. Reinig de sla, snij de avocado in 2 en ontpit. Haal er het vruchtvlees uit en snij 1/4 avocado in plakjes. Wrijf deze in met enkele druppels limoensap. Kruid met peper en zeezout. Leg de kerstomaatjes in een ovenplaat en besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak deze 8 minuten in een oven van 180°C. Bak de champignons in wat boter en kruid met peper en zout. Hou deze warm en bak de spiegeleitjes in wat boter. Schik alles mooi op het bord en dien op.

Tip : je kan het Dindesse ontbijtspek ook kruiden met herbes des Provençe of pizzakruiden. Lekker !

15 min
2
vet, belgian, zout 10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek scheutje olijfolie 40 g frisseé of gemengde sla 1/4 avocado limoensap 4 kerstomaatjes 50 g champignons naar keuze 2 eitjes klontje boter peper van de molen zeezout
klokje
2 pers
klokje
15 min
Reinig de jonge spinazie en zwier deze droog. Bak de sneetjes Ontbijtspek met een scheutje olie van de zongedroogde tomaat. Snij de zongedroogde tomaat eventueel in stukjes. Pel de rode ui en snij deze in halve maantjes. Marineer de ui in de witte wijnazijn en kruid met peper en zout. (10 minuten) Snij het harde gedeelte van de asperges en maak slierten met behulp van een dunschiller. Trek de pitabroodjes in stukken bak deze krokant in wat boter met olijfolie. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Als deze mooi zijn gekleurd laat je ze afkoelen enhak je zegrof. Vermeng de maïsolie samen met de balsamicoazijn en kruid af met peper en zout. Leg de spinazie op een bord, leg er alle garnituren op en werk af met de vinaigrette.
15 min
2
vet, belgian, zout 10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek 60 g jonge spinazie 60 g zongedroogde tomaat op olie ½ rode ui scheutje witte wijnazijn 2 groene asperges 2 pitabroodjes klontje boter scheutje olijfolie 40 g amandelen 2spl maïsolie 1 spl balsamicoazijn peper zout
klokje
2 pers
klokje
15 min

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.