Wortelstoemp met Dindesse ontbijtspek
Ingrediënten
180 g Dindesse Ontbijtspek
200 g wortelen
200 g bloemige aardappelen
4 jonge wortelen
Enkele takjes van het lof
½ teentje look
Klontje boter
Snuifje kerriepoeder
2 soeplepels olijfolie
Oregano
Peper en zout
Bereiding
Reinig de wortelen en schil de aardappelen. (pas op, maak dat je netto van elk 200 g hebt) Snij deze in gelijke stukken en kook in gezouten water. Kook deze gedurende 20 minuten en giet het water af. Reinig ook de jonge wortelen en kook deze gedurende +/- 6 minuten in gezouten water. Stamp de wortelstoemp fijn met een stamper. Voeg er wat boter aan toe en kruid af met peper en zout.
Voeg de takjes lof, de look en de kerriepoeder in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg er nu de olijfolie, peper en zout aan toe. Smaak af. Wrijf de ontbijtspek in met klein beetje olijfolie en kruid met de oregano en peper. Gril deze kort aan in een grillpan. (of bak deze kort aan in een pan) Schik alles mooi op een bord.
Voeg de takjes lof, de look en de kerriepoeder in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg er nu de olijfolie, peper en zout aan toe. Smaak af. Wrijf de ontbijtspek in met klein beetje olijfolie en kruid met de oregano en peper. Gril deze kort aan in een grillpan. (of bak deze kort aan in een pan) Schik alles mooi op een bord.