klokje groen 45 min
aantal personen groen 2 pers

Witlof met Dindesse Ontbijtspek, gegratineerde kaassaus en puree

claim zout
claim belgian
claim vet

Ingrediënten

8 plakjes Ontbijtspek Dindesse

4 stronkjes witlof

2 klontjes boter

15 g boter

25 g bloem

2,5 dl melk

25 g smeerkaas

50 g gemalen kaas

300 g aardappelen

1 dl melk

Peper

Zout

Nootmuskaat

Enkele spinazieblaadjes

Bereiding

klokje groen
45 min
aantal personen groen
2 pers
Smeer een potje in met wat boter, leg er de witlof in en kruid met peper en zout. Giet er een scheutje water op en leg vervolgens een stukje bakpapier op de witlof. Leg het deksel op het potje. Zet het potje op een hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur nu op een lager pitje en gaar de witlof gedurende ± 20 minuten volgens de dikte van de witlof. Haal de witlof uit de pot en laat deze uitlekken.
Spaar het sap van de witlof voor de saus. Wikkel het Ontbijtspek rond de witlof en leg deze in een ovenschotel. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat de roux eventjes drogen. Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe en roer het geheel tot een gladde massa. Voeg nog een klein beetje vocht van de witlof toe. Voeg er nu de smeerkaas aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Napeer de saus over de witlof en strooi er de gemalen kaas op. Bak de witlof af in een oven van 180°C gedurende +/- 15 minuten.
Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Na 20 minuten giet je het vocht af en stamp je de aardappelen fijn. Voeg er een klontje boter en de melk aan toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat spinazieblaadjes.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.