klokje groen 25
aantal personen groen 2 pers

Warme tomatensalade met gebakken knolselder en groene asperges, avocado dressing en crunch van havervlokken

Ingrediënten

140g Dindesse Spekreepjes

450g tomaten van verschillende soorten en maten

spaghettikruiden

40g havervlokken

10g honing

50g rijpe avocado

50 g yoghurt

sap van ½ limoen

peper en zout

100 g knolselder

2 groene asperges

scheutje olijfolie

Bereiding

klokje groen
25
aantal personen groen
2 pers
Snij de verschillende soorten tomaten in 2 en kruid deze met spaghettikruiden. Meng de havervlokken met de honing in een kommetje. Strooi de havervlokken over de tomaten en bak deze af op 180°C gedurende +/- 10 minuten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en cutter deze fijn samen met de yoghurt, het sap van de limoen, peper en een snuifje zout.

Snij de knolselder in brunoise. Bak de knolselder samen met de Dindesse Spekreepjes in een anti kleef pan met een scheutje olijfolie. Kruid de knolselder met peper. Bak deze tot ze bijtgaar zijn. Schil de asperges in fijne plakjes met behulp van een dunschiller. Leg de tomaten op een bord en strooi de knolselder en de Dindesse Spekreepjes op de tomaat.

Werk af de groene asperges en met de dressing. Smakelijk!

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.