Warme tomatensalade met gebakken knolselder en groene asperges, avocado dressing en crunch van havervlokken
Ingrediënten
140g Dindesse Spekreepjes
450g tomaten van verschillende soorten en maten
spaghettikruiden
40g havervlokken
10g honing
50g rijpe avocado
50 g yoghurt
sap van ½ limoen
peper en zout
100 g knolselder
2 groene asperges
scheutje olijfolie
Bereiding
Snij de verschillende soorten tomaten in 2 en kruid deze met spaghettikruiden. Meng de havervlokken met de honing in een kommetje. Strooi de havervlokken over de tomaten en bak deze af op 180°C gedurende +/- 10 minuten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en cutter deze fijn samen met de yoghurt, het sap van de limoen, peper en een snuifje zout.
Snij de knolselder in brunoise. Bak de knolselder samen met de Dindesse Spekreepjes in een anti kleef pan met een scheutje olijfolie. Kruid de knolselder met peper. Bak deze tot ze bijtgaar zijn. Schil de asperges in fijne plakjes met behulp van een dunschiller. Leg de tomaten op een bord en strooi de knolselder en de Dindesse Spekreepjes op de tomaat.
Werk af de groene asperges en met de dressing. Smakelijk!
Snij de knolselder in brunoise. Bak de knolselder samen met de Dindesse Spekreepjes in een anti kleef pan met een scheutje olijfolie. Kruid de knolselder met peper. Bak deze tot ze bijtgaar zijn. Schil de asperges in fijne plakjes met behulp van een dunschiller. Leg de tomaten op een bord en strooi de knolselder en de Dindesse Spekreepjes op de tomaat.
Werk af de groene asperges en met de dressing. Smakelijk!