klokje groen 20 min
aantal personen groen 2 pers

Volkoren toast met Dindesse Ontbijtspek, platte kaas, champignons en slaatje

Ingrediënten

90g Dindesse Ontbijtspek

2 volkoren boterhammen van +/- 40 g st

60g magere platte kaas

¼ van een sjalot

1 takje dragon

Enkele takjes peterselie

Enkele sprietjes bieslook

1 teentje look

Peper & zout

30g gemengde sla

200g gemengde champignons

Scheutje olijfolie

½ rode ui

Bereiding

klokje groen
20 min
aantal personen groen
2 pers
Snij 2 plakken af van een volkoren brood. Leg deze tussen een voorverwarmde toaster, haal de toast er uit wanneer deze mooi bruin gebakken is.

Snij de sjalot fijn in brunoise en pluk de dragon. Hak de dragon, de peterselie en de bieslook. Voeg nu de sjalot en de kruiden bij de magere platte kaas en kruid met peper en zout.

Snij de champignons in stukken en bak deze in een anti kleefpan met een scheutje olijfolie. Wanneer de champignons bijna klaar zijn laat je het Dindesse Ontbijtspek eventjes meebakken. Snij de rode ui in ringen en marineer deze in wat azijn.

Neem de toast, smeer er een laagje kruidenkaas op. Beleg vervolgens de boterham met de andere ingrediënten. Smakelijk !

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.