Thaïs slaatje met Dindesse Spekreepjes


Ingrediënten
140 g Dindesse Spekreepjes
¼ ijsbergsla
1 rode ui
1 grote wortel
1/8 ananas
enkele blaadjes koriander
enkele blaadjes munt
1 rode peper
scheutje arachideolie
50 g cashewnoten
1 spl sap van limoensap
1 spl zoete sojasaus
1 spl arachideolie
peper
zout
Bereiding
Snij de sla in fijne reepjes en was deze. Droog goed in slazwierder. Snij 1/8 uit een ananas en schil deze, haal er het harde stuk uit en snij in blokjes. Reinig de wortel en rasp deze met een dunschiller. Pluk de koriander en de munt. Snij de rode peper in ringen. Schik alles samen op een bord.
Bak de Spekreepjes in wat olie. Hak de cashewnoten grof en bak deze even aan. Vermeng het limoensap, de zoete sojasaus en de arachideolie, kruid deze af. Verdeel de Spekreepjes en de cashewnoten over de salade. Werk de salade af met de fijngesneden rode ui, de vinaigrette en enkele blaadjes koriander en munt.
Bak de Spekreepjes in wat olie. Hak de cashewnoten grof en bak deze even aan. Vermeng het limoensap, de zoete sojasaus en de arachideolie, kruid deze af. Verdeel de Spekreepjes en de cashewnoten over de salade. Werk de salade af met de fijngesneden rode ui, de vinaigrette en enkele blaadjes koriander en munt.