klokje groen 25 min
aantal personen groen 2 pers

Slaatje met rucola, Dindesse ontbijtspek, snijbonen, erwtjes, boontjes en vinaigrette van gepofte tomaatjes

Ingrediënten

90 g Dindesse ontbijtspek

60 g rucola salade

100 g snijbonen

100 g erwtjes

100 g groene boontjes

1 pijp ui

10 kerstomaatjes

Provençaalse kruiden

Oregano

2 spl goede olijfolie

Peper en zout

Bereiding

klokje groen
25 min
aantal personen groen
2 pers
Snij de kerstomaatjes in 2 en kruid deze met peper, zout en oregano. Bak de tomaatjes in een oven van 200 °C gedurende +/- 15 minuten. Reinig de rucola en droog deze in slazwierder. Kook de snijbonen, de erwtjes en de groene boontjes in gezouten water bijtgaar (elk apart) en verfris onmiddellijk met koud water. Snij de snijbonen in kleine stukjes. Vermeng de erwtjes, de snijbonen en de groene boontjes en kruid met peper en zout.

Snij de pijp ui in fijne plakjes. Leg het Dindesse Ontbijtspek op een ovenplaat met bakpapier erop en kruid met de Provençaalse kruiden. Bak deze 3 minuten op 180°C. Plet de kerstomaat plat in een vijzel, voeg er de olijfolie aan toe en breng op smaak. (Je kan de kerstomaten en de olijfolie samen mixen). Schik alles mooi op een bord en dien op.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.