klokje groen 40 min
aantal personen groen 2 pers

Winters slaatje met geitenkaas en Dindesse Ontbijtspek

claim zout
claim belgian
claim vet

Ingrediënten

10 plakjes Dindesse Ontbijtspek

200 g spelt

½ butternut

Olijfolie

Peper

Zout

1 rode ui

50 g geitenkaas

¼ granaatappel

Enkele blaadjes platte peterselie

¼ chili

5 cl maïsolie

¼ teentje look

2,5 cl azijn

Scheutje agavesiroop

Bereiding

klokje groen
40 min
aantal personen groen
2 pers
Laat de spelt 24 uur weken in water of kook gedurende 1 uur. Kook vervolgens de spelt 20 minuten in groentebouillon. Giet de spelt af wanneer je deze nodig hebt. Halveer de butternut en haal er de zaadjes uit. Snij er dan 2 mooie stukken van af en kruid deze stukken met peper en zout. Besprenkel de stukken butternut met olijfolie. Pel en snij de ui in maantjes. Leg de butternut in een ovenschotel en bak deze af op 180°C gedurende 10 minuten. Leg er na 10 minuten de plakjes Ontbijtspek, de rode ui en de geitenkaas bij. Bak nu 12 minuten verder. Haal de pitjes uit de granaatappel en pluk de peterselie. Snij de chili en de look fijn. Vermeng de olie, de azijn en de agavesiroop, kruid met peper en zout en voeg er de look en de chili aan toe. Schik alles op een bord en werk af met de peterselie en de granaatappelpitjes. Besprenkel met de vinaigrette.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.