klokje groen 15 min
aantal personen groen 2 pers

Slaatje met geitenkaas en Dindesse ontbijtspek

Ingrediënten

10 plakjes Dindesse ontbijtspek

80 g gemengde sla

200 g geitenkaas

Provençaalse kruiden

Olijfolie

Klontje boter

1 pitabroodje

50 g okkernoten

Enkele takjes platte peterselie

1 chili

1spl vloeibare honing

1spl witte wijnazijn

Peper & zout

Bereiding

klokje groen
15 min
aantal personen groen
2 pers
Leg de gemengde sla op de borden. Snij de geitenkaas in plakken. Leg het Dindesse ontbijtspek op de geitenkaas. Kruid met Provençaalse kruiden en peper. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak deze kort af in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende +/- 3 à 4 minuten. Laat een klontje boter en een scheutje olijfolie smelten in een pan en snij het pitabroodje in stukken. Bak de stukken pitabrood tot deze goudbruin zijn. Voeg er op het laatste de gehakte okkernoten aan toe en bak deze kort mee.

Pluk enkele blaadjes platte peterselie. Snij de chili in ringen. Vermeng de goede olijfolie, de honing en de witte wijnazijn samen en kruid met peper en zout. Leg de geitenkaas samen met het ontbijtspek op de sla, verdeel de pitamengeling. Leg er de blaadjes platte peterselie en de chili op. Werk af met de vinaigrette.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.