Slaatje met geitenkaas en Dindesse ontbijtspek
Ingrediënten
10 plakjes Dindesse ontbijtspek
80 g gemengde sla
200 g geitenkaas
Provençaalse kruiden
Olijfolie
Klontje boter
1 pitabroodje
50 g okkernoten
Enkele takjes platte peterselie
1 chili
1spl vloeibare honing
1spl witte wijnazijn
Peper & zout
Bereiding
Leg de gemengde sla op de borden. Snij de geitenkaas in plakken. Leg het Dindesse ontbijtspek op de geitenkaas. Kruid met Provençaalse kruiden en peper. Leg deze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak deze kort af in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende +/- 3 à 4 minuten. Laat een klontje boter en een scheutje olijfolie smelten in een pan en snij het pitabroodje in stukken. Bak de stukken pitabrood tot deze goudbruin zijn. Voeg er op het laatste de gehakte okkernoten aan toe en bak deze kort mee.
Pluk enkele blaadjes platte peterselie. Snij de chili in ringen. Vermeng de goede olijfolie, de honing en de witte wijnazijn samen en kruid met peper en zout. Leg de geitenkaas samen met het ontbijtspek op de sla, verdeel de pitamengeling. Leg er de blaadjes platte peterselie en de chili op. Werk af met de vinaigrette.
Pluk enkele blaadjes platte peterselie. Snij de chili in ringen. Vermeng de goede olijfolie, de honing en de witte wijnazijn samen en kruid met peper en zout. Leg de geitenkaas samen met het ontbijtspek op de sla, verdeel de pitamengeling. Leg er de blaadjes platte peterselie en de chili op. Werk af met de vinaigrette.