klokje groen 30 min
aantal personen groen 2 pers

Salade van quinoa, groentjes, fetakaas en Dindesse Spekreepjes

claim belgian
claim vet

Ingredi├źnten

140 g Dindesse spekreepjes

150 g quinoa + 50 g zwarte quinoa

3,5 dl groentebouillon

1 voorgekookte rode biet

2 st pijpajuin

2 wortelen

┬Ż koolrabi

Scheutje olijfolie

50 g fetakaas

1 soeplepel goede olijfolie

1 soeplepel noten olie

1 soeplepel balsamicoazijn

Peper

Zout

Bereiding

klokje groen
30 min
aantal personen groen
2 pers
Voeg de quinoa en de groentebouillon samen en breng aan de kook. Kook de quinoa 5 minuten en laat deze nog 10 minuten rusten. Laat de quinoa uitlekken en afkoelen. Snij de rode biet in grove stukken. Schil de wortel en de koolrabi. Snij de wortel in schijfjes en snij de koolrabi in julienne. Vermeng de quinoa samen met de groentjes. Vermeng de goede olijfolie, de notenolie en de balsamicoazijn. Kruid de vinaigrette met peper en zout. Bak de Spekreepjes kort af in een scheutje olijfolie. Snij de pijpajuin in ringen. Leg de quinoasalade op een schaal en napeer de vinaigrette op de salade. Leg er de gebakken Spekreepjes op. Verbrokkel de fetakaas en strooi deze op de salade. Werk af met de pijpajuin.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.