Rijstnoedels met Dindesse Spekreepjes, broccoli, granaatappel en geroosterde sesamzaadjes
Ingrediënten
140 g Dindesse Spekreepjes
200 g rijstnoedels
1 broccoli
Een goede scheut sojasaus
Scheutje olijfolie
5 g sesamzaad
1/5 granaatappel
Enkele blaadjes basilicum
Peper en zout
Bereiding
Kook de rijstnoedels bijtgaar in gezouten water. De kooktijd hangt af van de soort. Snij de broccoliroosjes in stukjes en schil de stam van de broccoli. Snij de stam van de broccoli in brunoise. Kook de broccoli bijtgaar in gezouten water. Leg de Dindesse Spekreepjes op een bakplaat met bakpapier. Bak deze af in een oven van 180°C gedurende +/- 5 minuten.
Kleur de sesamzaadjes in een pan op het vuur. Verwijder de pitjes van de granaatappel. Vermeng de rijstnoedels met de sojasaus, de broccoli en de Dindesse Spekrepjes. Kruid af. Serveer in een kom, werk af met de sesamzaadjes, de granaatappelpitjes en enkele blaadjes basilicum.
Kleur de sesamzaadjes in een pan op het vuur. Verwijder de pitjes van de granaatappel. Vermeng de rijstnoedels met de sojasaus, de broccoli en de Dindesse Spekrepjes. Kruid af. Serveer in een kom, werk af met de sesamzaadjes, de granaatappelpitjes en enkele blaadjes basilicum.