Quinoasalade met Dindesse Ontbijtspek en gezouten amandelen
Ingrediënten
90 g Dindesse Ontbijtspek
100 g quinoa
2,5 dl magere groentebouillon
¼ radicchio
200 g wortelen
½ komkommer
100 g erwten
¼ mango
½ rode ui
Enkele takjes platte peterselie
½ limoen
1 spl goede olijfolie
Peper en zout
20 g gezouten amandelen
Bereiding
Voeg de quinoa samen met de groentebouillon, kook deze 8 minuten en giet af. Laat de quinoa afkoelen. Snij de radicchio in 4 en haal er het harde gedeelte uit. Snij ¼ in fijne reepjes. Reinig de wortelen en maak er dunne plakjes van met behulp van een dunschiller. Doe hetzelfde met de komkommer.
Blancheer de erwtjes in gezouten water en verfris onder koud water. Schil de mango en snij ¼ in brunoise. Snij de rode ui in halve ringen en pluk enkele blaadjes platte peterselie. Meng het sap van de limoen samen met de olijfolie en kruid af met wat peper en een snuifje zout.
Meng de quinoa, de radicchio, de wortelen, de komkommer, de erwtjes, de mango, de rode ui en de platte peterselie en voeg er de limoenolie aan toe. Vermeng voorzichtig en verdeel over 2 borden. Verwarm de grillpan goed en bak het Dindesse ontbijtspek kort op de grillpan. Verdeel het Ontbijtspek over de borden. Hak de gezouten amandelen grof en strooi deze over het geheel.
Blancheer de erwtjes in gezouten water en verfris onder koud water. Schil de mango en snij ¼ in brunoise. Snij de rode ui in halve ringen en pluk enkele blaadjes platte peterselie. Meng het sap van de limoen samen met de olijfolie en kruid af met wat peper en een snuifje zout.
Meng de quinoa, de radicchio, de wortelen, de komkommer, de erwtjes, de mango, de rode ui en de platte peterselie en voeg er de limoenolie aan toe. Vermeng voorzichtig en verdeel over 2 borden. Verwarm de grillpan goed en bak het Dindesse ontbijtspek kort op de grillpan. Verdeel het Ontbijtspek over de borden. Hak de gezouten amandelen grof en strooi deze over het geheel.