klokje groen 15 min
aantal personen groen 2 pers

Quinoasalade met Dindesse Ontbijtspek en gezouten amandelen

Ingrediënten

90 g Dindesse Ontbijtspek

100 g quinoa

2,5 dl magere groentebouillon

¼ radicchio

200 g wortelen

½ komkommer

100 g erwten

¼ mango

½ rode ui

Enkele takjes platte peterselie

½ limoen

1 spl goede olijfolie

Peper en zout

20 g gezouten amandelen

Bereiding

klokje groen
15 min
aantal personen groen
2 pers
Voeg de quinoa samen met de groentebouillon, kook deze 8 minuten en giet af. Laat de quinoa afkoelen. Snij de radicchio in 4 en haal er het harde gedeelte uit. Snij ¼ in fijne reepjes. Reinig de wortelen en maak er dunne plakjes van met behulp van een dunschiller. Doe hetzelfde met de komkommer.

Blancheer de erwtjes in gezouten water en verfris onder koud water. Schil de mango en snij ¼ in brunoise. Snij de rode ui in halve ringen en pluk enkele blaadjes platte peterselie. Meng het sap van de limoen samen met de olijfolie en kruid af met wat peper en een snuifje zout.

Meng de quinoa, de radicchio, de wortelen, de komkommer, de erwtjes, de mango, de rode ui en de platte peterselie en voeg er de limoenolie aan toe. Vermeng voorzichtig en verdeel over 2 borden. Verwarm de grillpan goed en bak het Dindesse ontbijtspek kort op de grillpan. Verdeel het Ontbijtspek over de borden. Hak de gezouten amandelen grof en strooi deze over het geheel.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.