klokje groen 30 min
aantal personen groen 2 pers

Pompoensoep met geroosterde hazelnoten en Dindesse Spekreepjes

claim belgian
claim vet

Ingredi├źnten

70 g Dindesse Spekreepjes

250 g pompoen

2 kleine of 1 grote ui

Een klontje boter

┬Ż liter kippenbouillon

scheutje olijfolie

5 cl sojaroom

Peper

Zout

20 g geroosterde hazelnoten

Enkele takjes platte peterselie

Bereiding

klokje groen
30 min
aantal personen groen
2 pers
Reinig de pompoen en de ui. Snij de groenten in grove stukken en stoof deze aan in de boter. Bevochtig met de kippenbouillon en laat deze 20 minuten koken op een klein vuurtje, onder deksel. Mix de soep en smaak af met peper en zout. Voeg een scheutje olie in een pannetje en bak de Spekreepjes krokant aan. Giet de soep in kom of bord en voeg er de sojaroom aan toe. Strooi de krokante Spekreepjes op de soep. Werk af met enkele blaadjes platte peterselie en de geroosterde hazelnoten.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.