Poke bowl met Dindesse Ontbijtspek
Ingrediënten
90g Dindesse Ontbijtspek
160 g witte rijst
4 dl groentebouillon
½ thl kerriepoeder
¼ rode paprika
¼ groene paprika
¼ gele paprika
scheutje olijfolie
peper
zout
¼ komkommer
½ avocado
½ limoen
2 wortelen
enkele takjes verse koriander
Bereiding
Voeg de witte rijst, de groentebouillon en de kerriepoeder samen in een pot, kook deze 5 minuten en laat vervolgens 20 minuten rusten onder gesloten deksel.
Snij de 3 soorten paprika’s in slierten en vermeng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Grill deze kort op een grillpan. Snij de komkommer in brunoise. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met een beetje limoensap. Reinig de wortelen en snij deze in fijne slierten.
Leg de rijst in een bowl en schik er de groentjes rond. Grill het Ontbijtspek kort op de grill en leg deze op de groentjes. Kruid alles nog even met peper en zout. Werk af met een stukje limoen en koriander.
Snij de 3 soorten paprika’s in slierten en vermeng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Grill deze kort op een grillpan. Snij de komkommer in brunoise. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met een beetje limoensap. Reinig de wortelen en snij deze in fijne slierten.
Leg de rijst in een bowl en schik er de groentjes rond. Grill het Ontbijtspek kort op de grill en leg deze op de groentjes. Kruid alles nog even met peper en zout. Werk af met een stukje limoen en koriander.