klokje groen 45 min
aantal personen groen 2 pers

Ovenschotel met puree, ui, spinazie, Dindesse ontbijtspek en kaas

Ingredi├źnten

180 g Dindesse ontbijtspek

300 g geschilde aardappelen (bloemige)

Klontje boter

1 dl melk

100 g ui

400 g jonge spinazie

1 teentje look

200 g mascarponekaas

Nootmuskaat

Peper & zout

Bereiding

klokje groen
45 min
aantal personen groen
2 pers
Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook deze met een snuifje zout gedurende +/- 20 minuten. Giet vocht af en steek de aardappelen door een roerzeef. Voeg er de boter en de melk aan toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Reinig de ui en snij deze in halve maantjes. Snij de look fijn en was de jonge spinazie. Droog de spinazie in een slazwierder. Smelt wat boter, voeg er de ui en de look aan toe, laat deze glazig worden. Voeg er dan de jonge spinazie aan toe. Bak deze kort. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Warm de mascarponekaas lichtjes op (tot dat hij smeerbaar is) en kruid met peper en zout. Wrijf een vuurvaste schotel in met weinig vetstof. Spuit de helft van de pureeaardappelen op de bodem. Leg de spinaziemengeling er op. Leg de mascarponekaas er op. Leg erde kalkoenspek voor de helft op. Spuit terug met de pureeaardappelen, leg de rest van de spinazie er op. Smeer de rest van de mascarpone op de spinazie en leg daar het ontbijtspek op. Bak de ovenschotel verder af in de oven van 180┬░C gedurende +/- 10 minuten.

Als je dit wil klaarmaken de dag voordien is het beter dat je dan gemalen kaas nog op het kalkoenspek legt. Dit beschermt het kalkoenspek tegen uitdroging. Je moet dan ook de ovenschotel langer in de oven plaatsen /- 20 minuten. Dit hangt af van de dikte.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.