Opgevulde aardappelen met zure room, bieslook en Dindesse Spekreepjes



Ingrediënten
70 g Dindesse Spekreepjes
2 grote aardappelen (zacht kokend)
Klontje boter
50 g zure room
Enkele steeltjes bieslook
Peper
Zout
Nootmuskaat
Bereiding
Reinig de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water gedurende ± 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen. Snij het hoedje af van de aardappel en haal de aardappel uit, met behulp van een koffielepel. Stamp de aardappelen fijn. Bak de Spekreepjes in een klontje boter tot deze mooi goudbruin zijn. Snij de bieslook fijn. Voeg de Spekreepjes, de zure room en de bieslook samen met de aardappelen en vermeng. Kruid het aardappelmengsel af met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de aardappel terug op en bak deze af in een oven van 160°C gedurende ± 12 minuten. Werk af met enkele Spekreepjes en een toefje zure room.
Vul de aardappel terug op en bak deze af in een oven van 160°C gedurende ± 12 minuten. Werk af met enkele Spekreepjes en een toefje zure room.