klokje groen 10 min
aantal personen groen 2 pers

Opgevulde aardappelen met zure room, bieslook en Dindesse Spekreepjes

claim zout
claim belgian
claim vet

Ingrediënten

70 g Dindesse Spekreepjes

2 grote aardappelen (zacht kokend)

Klontje boter

50 g zure room

Enkele steeltjes bieslook

Peper

Zout

Nootmuskaat

Bereiding

klokje groen
10 min
aantal personen groen
2 pers
Reinig de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water gedurende ± 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen. Snij het hoedje af van de aardappel en haal de aardappel uit, met behulp van een koffielepel. Stamp de aardappelen fijn. Bak de Spekreepjes in een klontje boter tot deze mooi goudbruin zijn. Snij de bieslook fijn. Voeg de Spekreepjes, de zure room en de bieslook samen met de aardappelen en vermeng. Kruid het aardappelmengsel af met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de aardappel terug op en bak deze af in een oven van 160°C gedurende ± 12 minuten. Werk af met enkele Spekreepjes en een toefje zure room.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.