klokje groen 40 min
aantal personen groen 2 pers

Knapperig couscous slaatje met gebakken Dindesse Ontbijtspek

claim zout
claim belgian
claim vet

Ingrediënten

10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek

200 g couscous

2 dl kippenbouillon

200 g knolselder

200 g wortelen

Olijfolie

Peper

Zout

Ras el hanout

100 g voorgekookte kikkererwten

50 g rozijntjes

50 g amandelnoten

Enkele blaadjes koriander

¼ sap van citroen

5 cl goede olijfolie

1 kfl honing

Olijfolie om te bakken

Bereiding

klokje groen
40 min
aantal personen groen
2 pers
Kook de kippenbouillon op en voeg er de couscous bij. Zet de pot van het vuur en dek deze af met plastiekfolie. Laat de couscous 15 minuten rusten en wrijf deze los. Laat de couscous afkoelen. Reinig de knolselder en de wortel en snij deze in brunoise. Vermeng de knolselder met de wortel en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Kruid de groenten met peper, zout en ras el hanout. Bak de groenten 15 minuten op 180° in een vuurvaste schotel, vermeng af en toe. Laat de knolselder en de wortel afkoelen. Spoel de kikkererwten af met koud water en zet de rozijntjes onder water. Rooster de amandelen in de oven en hak deze grof. Vermeng het citroensap samen met de olijfolie en de honig en kruid af met peper en zout. Vermeng de couscous met de knolselder, de wortelen, de kikkererwten, de rozijntjes en de amandelnoten. Bak het ontbijtspek kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Leg de couscoussalade op een bord of een schotel, leg er het ontbijtspek op en werk af met enkele blaadjes koriander. Dien op met de vinaigrette.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.