Kleine quiches met Dindesse Spekreepjes, venkel, kerstomaatjes en gemalen kaas


Ingrediënten
70 g Dindesse Spekreepjes
1 vel bladerdeeg
scheutje olijfolie
¼ venkel
100 g kerstomaatjes
peper
zout
5 cl melk
5 cl room
1 ei
1 eierdooier
40 g gemalen kaas
60 g gemengde sla
margarine om bakvorm in te smeren
bakpapier
rijst
Bereiding
Steek het bladerdeeg uit met een uitsteekvorm en prik deze in met een vork. Wrijf de vormen in met wat margarine, leg er het bladerdeeg in en druk aan. Snij rondjes uit bakpapier iets groter dan de uitsteekvormen. Leg deze op het bladerdeeg en vul deze met rijst. Nu bakken we het bladerdeeg af in een oven van 180°C gedurende 10 minuten. Verwijder de rijst en het bakpapier.
Snij de venkel in vier en snij er het harde gedeelte uit. Snij de venkel in fijne reepjes en snij de kerstomaatjes in twee. Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie, voeg er de venkelreepjes aan toe en bak deze mee. Voeg op het laatste de kerstomaatjes toe en kruid af met peper.
Verdeel de vulling over de bladerdeeggebakjes. Vermeng de room, de melk, het ei en de dooier samen met peper en zout. Vul nu de bladerdeeggebakjes en bak deze 20 minuten op 180°C.
Serveer hier wat gemengde sla bij enbesprenkel metvinaigrette naar keuze.
Snij de venkel in vier en snij er het harde gedeelte uit. Snij de venkel in fijne reepjes en snij de kerstomaatjes in twee. Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie, voeg er de venkelreepjes aan toe en bak deze mee. Voeg op het laatste de kerstomaatjes toe en kruid af met peper.
Verdeel de vulling over de bladerdeeggebakjes. Vermeng de room, de melk, het ei en de dooier samen met peper en zout. Vul nu de bladerdeeggebakjes en bak deze 20 minuten op 180°C.
Serveer hier wat gemengde sla bij enbesprenkel metvinaigrette naar keuze.