klokje groen 50 min
aantal personen groen 2 pers

Kleine quiches met Dindesse Spekreepjes, venkel, kerstomaatjes en gemalen kaas

claim belgian
claim vet

Ingrediënten

70 g Dindesse Spekreepjes

1 vel bladerdeeg

scheutje olijfolie

¼ venkel

100 g kerstomaatjes

peper

zout

5 cl melk

5 cl room

1 ei

1 eierdooier

40 g gemalen kaas

60 g gemengde sla

margarine om bakvorm in te smeren

bakpapier

rijst

Bereiding

klokje groen
50 min
aantal personen groen
2 pers
Steek het bladerdeeg uit met een uitsteekvorm en prik deze in met een vork. Wrijf de vormen in met wat margarine, leg er het bladerdeeg in en druk aan. Snij rondjes uit bakpapier iets groter dan de uitsteekvormen. Leg deze op het bladerdeeg en vul deze met rijst. Nu bakken we het bladerdeeg af in een oven van 180°C gedurende 10 minuten. Verwijder de rijst en het bakpapier.
Snij de venkel in vier en snij er het harde gedeelte uit. Snij de venkel in fijne reepjes en snij de kerstomaatjes in twee. Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie, voeg er de venkelreepjes aan toe en bak deze mee. Voeg op het laatste de kerstomaatjes toe en kruid af met peper.
Verdeel de vulling over de bladerdeeggebakjes. Vermeng de room, de melk, het ei en de dooier samen met peper en zout. Vul nu de bladerdeeggebakjes en bak deze 20 minuten op 180°C.
Serveer hier wat gemengde sla bij enbesprenkel metvinaigrette naar keuze.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.