Kalkoenspek ontbijtje



Ingrediënten
10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek
scheutje olijfolie
40 g frisseé of gemengde sla
1/4 avocado
limoensap
4 kerstomaatjes
50 g champignons naar keuze
2 eitjes
klontje boter
peper van de molen
zeezout
Bereiding
Wrijf de sneetjes Ontbijtspek in met olijfolie. Verwarm de grill goed voor en grill de sneetjes kort aan beide zijden. Reinig de sla, snij de avocado in 2 en ontpit. Haal er het vruchtvlees uit en snij 1/4 avocado in plakjes. Wrijf deze in met enkele druppels limoensap. Kruid met peper en zeezout. Leg de kerstomaatjes in een ovenplaat en besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak deze 8 minuten in een oven van 180°C. Bak de champignons in wat boter en kruid met peper en zout. Hou deze warm en bak de spiegeleitjes in wat boter. Schik alles mooi op het bord en dien op.
Tip : je kan het Dindesse ontbijtspek ook kruiden met herbes des Provençe of pizzakruiden. Lekker !
Tip : je kan het Dindesse ontbijtspek ook kruiden met herbes des Provençe of pizzakruiden. Lekker !