klokje groen 60 min
aantal personen groen 2 pers

Gevulde zoete aardappel met uiencompote en Dindesse spekreepjes

Ingredi├źnten

140 g Dindesse spekreepjes

2 zoete aardappelen

100 g rode ui

100 g witte ui

100 g pijpajuin

100 g kweeperengelei

Scheutje witte wijnazijn

1 takje tijm

60 g gemengde salade

Scheutje olijfolie

Peper en zout

Bereiding

klokje groen
60 min
aantal personen groen
2 pers
Giet een scheutje olijfolie in een ovenschotel en leg de zoete aardappelen er in. Bak de zoete aardappelen in een oven van 180┬░C gedurende 45 minuten. Reinig de uien en snij deze in fijne plakjes. Stoof de uien aan in wat boter. Als de uien glazig zijn voeg je er de kweeperengelei en de tijm aan toe en blus je met een scheutje azijn. Kruid de uienmengeling met peper en zout. Laat deze nog 10 minuutjes sudderen op een klein vuurtje.

Bak de Dindesse Spekreepjes aan in wat olijfolie tot deze mooi krokant zijn. Snij de zoete aardappelen in 2. Leg de uiencompote op de zoete aardappel en garneer met de Spekreepjes. Leg de zoete aardappelen op een bord en werk af met wat ringen van de pijp ui. Serveer hier een salade erbij.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.