Gebakken rijst met Dindesse ontbijtspek, groentjes en kerriesaus
Ingrediƫnten
180 g Dindesse ontbijtspek
100 g volkorenrijst
2 dl groentebouillon
1 takje tijm
1 laurierblaadje
2 uien
1 wortel
60 g erwtjes
1/4 appel
1/2 teentje look
5 g kerriepoeder (1 koffielepel)
10 g bloem (2 koffielepels)
2 dl kippenbouillon
5 cl kokosroom of 5 cl sojaroom
300 g wokgroenten
Verse koriander
Arachideolie
Peper & zout
Bereiding
Kook de rijst samen met de groentebouillon, de tijm en de laurier. Kook de rijst 10 minuten en laat nog een 10-tal minuten rusten onder gesloten deksel. Snij de ui en de wortel in fijne brunoise en bak deze kort aan samen met de erwtjes in een scheutje arachideolie. Kruid met peper en zout en voeg er de rijst aan toe. Laat de rijst even meebakken.
Snij de appel, de look en de ui in grove brunoise en bak deze aan in wat boter. Voeg de kerrie en de bloem bij de appel, de ui en de look. Roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon. Laat deze 10 minuten doorkoken en mix de saus. Werk af met de kokosroom of andere room. Kruid af met peper en zout. Bak de wok groenten kort aan in wat arachideolie en kruid met peper en zout. Snij het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek aan in een scheutje arachideolie en kruid deze met wat peper. Schik alles mooi op een bord en werk af met de verse koriander.
Snij de appel, de look en de ui in grove brunoise en bak deze aan in wat boter. Voeg de kerrie en de bloem bij de appel, de ui en de look. Roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon. Laat deze 10 minuten doorkoken en mix de saus. Werk af met de kokosroom of andere room. Kruid af met peper en zout. Bak de wok groenten kort aan in wat arachideolie en kruid met peper en zout. Snij het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek aan in een scheutje arachideolie en kruid deze met wat peper. Schik alles mooi op een bord en werk af met de verse koriander.