klokje groen 15 min
aantal personen groen 2 pers

Fris en zomers slaatje met Dindesse Ontbijtspek

claim zout
claim belgian
claim vet

Ingrediënten

10 sneetjes Dindesse Ontbijtspek

60 g jonge spinazie

60 g zongedroogde tomaat op olie

½ rode ui

scheutje witte wijnazijn

2 groene asperges

2 pitabroodjes

klontje boter

scheutje olijfolie

40 g amandelen

2spl maïsolie

1 spl balsamicoazijn

peper

zout

Bereiding

klokje groen
15 min
aantal personen groen
2 pers
Reinig de jonge spinazie en zwier deze droog. Bak de sneetjes Ontbijtspek met een scheutje olie van de zongedroogde tomaat. Snij de zongedroogde tomaat eventueel in stukjes. Pel de rode ui en snij deze in halve maantjes. Marineer de ui in de witte wijnazijn en kruid met peper en zout. (10 minuten) Snij het harde gedeelte van de asperges en maak slierten met behulp van een dunschiller. Trek de pitabroodjes in stukken bak deze krokant in wat boter met olijfolie. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Als deze mooi zijn gekleurd laat je ze afkoelen enhak je zegrof. Vermeng de maïsolie samen met de balsamicoazijn en kruid af met peper en zout. Leg de spinazie op een bord, leg er alle garnituren op en werk af met de vinaigrette.



MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.