Champignon met duxelle, Parmezaanse kaas en Dindesse Ontbijtspek



Ingrediënten
6 plakjes Dindesse Ontbijtspek
6 grote champignons
1 sjalotje
60 g boter
enkele takjes rozemarijn of tijm
25 g Parmezaanse kaas
Peper
Zout
Bereiding
Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de steeltjes en de sjalot in fijne brunoise. Smelt de helft van de boter samen een takje rozemarijn. Voeg de gehakte champignons en de sjalot toe, wanneer de boter schuimig wordt. Kruid af met peper en zout en voeg er dan de gemalen Parmezaanse kaas aan toe. Vermeng alles goed, giet de duxelle in een potje en verwijder de rozemarijn.
Bak nu de volledige champignons met de rest van de boter en kruid deze met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel nadat ze een 3-tal min. gebakken hebben. Vul de champignons met de duxelle en vouw een plakje Ontbijtspek rond de champignons. Steek de champignons vast met een takje rozemarijn. Bak de champignons verder af gedurende ± 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Bak nu de volledige champignons met de rest van de boter en kruid deze met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel nadat ze een 3-tal min. gebakken hebben. Vul de champignons met de duxelle en vouw een plakje Ontbijtspek rond de champignons. Steek de champignons vast met een takje rozemarijn. Bak de champignons verder af gedurende ± 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.