klokje groen 20 min
aantal personen groen 2 pers

Back to school: Pasta met Dindesse Spekreepjes en zoete tomatensaus

claim belgian
claim vet

Ingrediënten

140 g Dindesse Spekreepjes

Scheutje olijfolie

1 grote wortel

1 stengel bleekselder

1 grote ui

350 g gepelde tomaten

50 g ketchup

Spaghettikruiden

160 g pasta naar keuze

Enkele kerstomaatjes

Platte peterselie

50 g gemalen kaas

Bereiding

klokje groen
20 min
aantal personen groen
2 pers
Bak de Spekreepjes in een scheutje olijfolie. Snij de ui, de wortel en de bleekselder in brunoise. Voeg de groentjes toe en bak deze eventjes mee aan. Snij de gepelde tomaten in stukken en voeg deze bij de groentjes. Laat alles eventjes doorkoken gedurende ± 4 minuten en voeg er de ketchup aan toe. Kruid de saus af met spaghettikruiden, peper en zout. Kook de pasta bijtgaar in gezouten water. Leg de pasta in een diep bord napeer de saus op de pasta. Werk af met enkele kerstomaatjes en wat platte peterselie. Serveer eventueel met gemalen kaas.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.