Zo vermijd je een winterdip

Het zijn de kortste, donkerste dagen van het jaar. Opletten voor een winterdip, dus! Je krijgt er last van door een tekort aan zonlicht. Je biologische klok raakt in de war en zo word je moe en prikkelbaar, maar gelukkig kan je er ook iets aan doen! Met deze 5 tips kan je een winterdip vermijden.

Eet gezond

Als je moe bent, krijg je veel meer zin in vettig eten. Chips, pasta, koekjes … hoe meer hoe liever! Probeer er toch aan te weerstaan, want van ongezond eten ga je je zeker niet beter voelen. Licht verteerbaar voedsel met veel vitaminen: dat is wat je nodig hebt om een winterdip te vermijden. Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke komkommersoepje.

komkommersoepje met spekjes

Blijf bewegen

Gezellig binnen blijven is héél aantrekkelijk als het buiten vriest dat het kraakt, maar ook daarvan zal je niet opgewekt worden. Zet je lichaam in beweging, en dan het liefst van al buiten. De buitenlucht en het licht zullen je deugd doen en je extra energie geven. Een fikse wandeling helpt je al een hele stap vooruit.

 

Vermijd cafeïne, suiker en alcohol

Cafeïne, suiker en alcohol zijn drie dooddoeners voor je energiepijl. Suiker en koffie lijken je extra energie te geven, maar eigenlijk brengen de pieken en dalen je uit evenwicht.  Ook alcohol is een slecht idee als je je een beetje down voelt, het zal dat gevoel alleen maar versterken én je slaapt er slechter door.

 

Ontbijt altijd

Door te ontbijten maak je aan je lichaam duidelijk dat de nacht voorbij is en zet je het in ‘overdagmodus’. Je spijsvertering komt op gang, waardoor de slaap verdwijnt. Drink ook meteen een glas water, want tijdens de nacht verlies je veel vocht.

winterdag-vermijden

Verwen jezelf

Plan iets leuks om naar uit te kijken, zoals een dagje shoppen, een boswandeling of een gezellige filmavond. Ook sociaal contact is heel belangrijk, ook al heb je meer zin om de hele dag in je bed te blijven liggen. Je zal er alleen maar deugd van hebben!

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.