Zo organiseer je een geweldige paasbrunch

Wil je Pasen dit jaar eens op een originele manier vieren? Schuif de taart dan aan de kant en nodig je familie of vrienden uit voor een paasbrunch. Als je alles goed voorbereid hebt, kan je zelf de hele tijd aan tafel blijven zitten en lekker mee genieten van de gezelligheid! Met deze 4 tips kan jouw paasbrunch niet mislukken.

Maak een lijstje

Het nadeel van een paasbrunch is dat die vroeg begint. Je hebt de dag zelf dus niet genoeg tijd om boodschappen te doen en alles klaar te maken. Gelukkig is dit met een goeie planning geen enkel probleem. Ga op voorhand naar de supermarkt, bestel de broodjes en boterkoeken bij de bakker en maak sommige gerechten al klaar. Een lekkere soep kan je bijvoorbeeld perfect een dag op voorhand maken.

paasbrunch_dindesse_blog_image

Hou het eenvoudig

Je mag niet onderschatten hoeveel tijd er in een brunch kruipt. Denk op voorhand goed na over de gerechten waar wat werk aan is: fruitsalade, zelfgemaakte pannenkoekjes, quiche, soep … en zorg dat je er niet té veel op het menu zet. Laat je gasten bijvoorbeeld kiezen tussen twee zoete en twee hartige bereidingen en vul verder aan met brood, pistolets en boterkoeken. Keuze genoeg!

 

Ga op zoek naar decoratie

Een leuk extraatje om je gasten te verrassen is de decoratie. In deze periode vind je paasversiering te over in de winkels, maar ook online kan je heel wat inspiratie opdoen om zelf versiering te maken. Met mooie tafeldekking en een aangekleed brunchbuffet wordt dit een paasfeest om nooit meer te vergeten.

paasbrunch_dindesse_blog_header

Zorg dat je zelf aan tafel kan blijven zitten

Als alles goed is voorbereid, is het tijd om zelf te genieten! Maak een buffet met alle gerechten en dranken, zodat je zelf niet heen en weer moet lopen om je gasten te bedienen. Het enige wat jij moet doen is genieten van de gezellige sfeer en af en toe je eigen bord opnieuw vullen 😉

 

Dindesse wenst je een fijn paasfeest! Zin in meer tips en recepten? Volg ons op Facebook.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.