Werk je thuis? Zo houd je het prettig en productief

In pyjama en op pantoffels aan een niet afgeruimde keukentafel je taken afwerken, is niet zo slim. Pak je je thuiswerk goed aan, dan krijg je op een dag veel meer gedaan. Met deze tips stimuleer je de productiviteit, verhoog je de concentratie en hou je het vol in je home office!

1. Fleur de ruimte op

Niet iedereen heeft thuis een eigen bureau. Maar zelfs als je je werk in een hoekje van de woonkamer gedaan moet krijgen, is het belangrijk dat je een juiste werksetting creëert voor je thuiswerk. Scherm rommel af met een paar planten bijvoorbeeld. Installeer je zo dicht mogelijk bij een raam. En moet je toevallig nog de muur in je nieuwe werkkamer een likje verf geven, denk dan eens aan blauw! Blauw werkt kalmerend en stimuleert de productiviteit.

 

2. Behoud je routine

Zet je wekker, spring (of strompel) uit bed, ga douchen, trek propere kleren aan, maak een ontbijt klaar en probeer op tijd aan je bureau te zitten. Zit je normaal eerst nog een half uur in de auto op weg naar het werk? Misschien kan je die tijd gebruiken voor een korte wandeling? Zo start je de werkdag zeker met een fris hoofd.

 

3. Drink koffie met de collega’s

Niet in real life natuurlijk, maar misschien online? Spreek een vast moment af om te videochatten. Of plan een korte lunch met hen in? Op vrijdag afspreken voor een aperitief om het weekend in te zetten is ook een goed idee. Korte momentjes waar je naartoe kan werken, bevorderen je productiviteit.

meeneemlunch quinoa salade

4. Eet gezond

Zeker vandaag is het belangrijk om je weerstand een boost te geven. En dat doe je niet door snel een chocoladereep weg te werken achter je bureau. Het zal je verbazen hoe weinig je nodig hebt om een gezonde lunch in elkaar te boksen. Wij geven je op onze website graag inspiratie voor lekkere recepten met gezonde spekreepjes.

 

5. Laat je niet afleiden

Of het nu die overvolle wasmand is, de pakjeskoerier aan de deur, lawaai op straat of de Vinted-app. Thuis is er veel meer afleiding dan op kantoor. Werk hieraan. Zet je iPhone bijvoorbeeld op vliegtuigmodus als je je wil concentreren.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.