Sven Ornelis zit aan Dindesse: salade van witte kool met kalkoenspekreepjes

We kennen Sven Ornelis allemaal van de Ochtendshow op Joe fm. Maar wist je dat hij met zijn foodblog Would be Chef de prijs voor ‘Beste nieuwkomer’ tijdens de Belgian Foodblog Awards won? In zijn vrije tijd kruipt Sven achter zijn kookpotten om heerlijke gerechten te bereiden zoals deze salade met spekreepjes van Dindesse.

sven-ornelis-zit-aan-dindesse

“Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig wil eten.”

– Sven Ornelis van Would be Chef

Wil je het zelf proberen?

Zo maak je Svens salade

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Een halve witte kool
  • 280 gr Dindesse spekreepjes
  • Een pot Mangochutney (230 gr)
  • Een blik lychees in lichte siroop
  • 70 gr krenten
  • 70 gr okkernoten
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tabasco

 

Werkwijze:

  • Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.
  • Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.
  • Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.
  • Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.
  • Meng ook de okkernoten onder de sla.
  • Bak de Dindesse spekjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.
  • Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.
  • Werk af met wat plukjes koriander.

Would be Chefsven-ornelis-would-be-chef

Sven Ornelis van de foodblog Would be Chef heeft maar één regel: eten moet lekke
r zijn. Ouderwets of experimenteel, heel gezond of soms gewoon eens calorierijk, alles mag. Op zijn blog deelt hij zijn recepten met je, vertelt hij in welke restaurants hij gegeten heeft, en houdt hij je op de hoogte van culinaire nieuwtjes. Zijn lekkere gerechten vind je hier.

Volg Would be Chef op Facebook en Instagram

 

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.