5 ochtendrituelen die je de hele dag een boost geven

De hele dag van thuis uit werken, begint soms te wegen op je humeur en energie. Last van een dipje? Verander dan iets aan je ochtendritueel en voel hoe je productiviteit, humeur en focus meteen de hoogte inschieten.

ochtendrituelen

Start dertig minuten vroeger

Voel je je niet fris en geraak je maar niet uitgeslapen? Het klinkt vreemd, maar zet je wekker 30 minuten vroeger. Sta op voor je huisgenoten wakker zijn en geniet van wat tijd voor jezelf. Het is nog te vroeg voor mails of telefoons dus de volgende dertig minuten zijn helemaal van jou. Doe wat je écht leuk vindt. Een boek lezen, uitgebreid douchen, mediteren of een korte wandeling? Dat noemen ze de dag starten met een stevige dosis positieve energie!

 

Drink een glas water

Maak er een gewoonte van om ‘s morgens meteen na het opstaan een glas lauw water te drinken met eventueel het sap van een halve citroen in uitgeperst. Je vult je vochtreserve weer aan en het water voert giftige stoffen sneller af.

ochtendrituelen

Neem de tijd voor je ontbijt

Start de dag met gezonde vitaminen en fruit. Maak een smoothie of vruchtensapje, leg schijfjes kiwi of banaan op een boterham, eet fruit met yoghurt, kokosmelk of ontbijtgranen. Een betere kickstart dan die kop koffie! Wil je de dag graag gezond starten en hou je van een hartig en royaal ontbijt? Een eitje met Dindesse ontbijtspek en je kan makkelijk weg tot de lunch!

 

Maak een prioriteitenlijstje

Wat moet je allemaal doen vandaag? Lijkt de to-dolijst weer zo lang? Kies drie prioriteiten en werk die eerst af.

 

Voorbereiding is key

Je dag goed (lees: stressvrij) starten, begint de avond ervoor. Check het weerbericht, denk al na over je outfit, maak je tas klaar, ruim je keuken op en ga op tijd naar bed.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.