Macaron Manon zit aan Dindesse: gepofte zoete aardappel met kalkoenspek en kruidenroom
Foodblogster Macaron Manon is al van kleins af aan gepassioneerd door lekker eten. Ze startte haar blog in 2014 met vooral zoete recepten, maar ondertussen vind je bij Manon ook heel wat inspiratie voor je lunch of avondmaal. Deze gepofte zoete aardappel met spek van kalkoen is daar één van!

“Kalkoenspek? Ja ik was ook zelf een beetje sceptisch. Want spek van kalkoen dat kan toch helemaal niet, of toch? Jawel, ik was eigenlijk heel aangenaam verrast. Lekker qua smaak en textuur én een pak gezonder (want slechts 5% vet)!”
– Manon Van Aerschot van Macaron Manon
Wil je het zelf proberen?
Zo maak je Manons zoete aardappel
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zoete aardappels
- 2 el olijfolie
- 4 sneetjes kalkoenspek
- 4 el zure room
- 1 el kruidenkaas
- handvol fijngehakte peterselie
- 2 dadels zonder pit
- 4-tal pecannoten
- peper en zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 2 stukjes aluminiumfolie. Schik hier telkens een zoete aardappel op, kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Sluit de aluminiumfolie en pof de zoete aardappels zo’n 40 min. in de oven.
- Meng intussen de zure room met de kruidenkaas en de helft van de fijngehakte peterselie. Hak de dadels en de pecannoten fijn.
- Bak het kalkoenspek krokant in de pan.
- Neem de zoete aardappels uit de oven als ze gaar zijn, verwijder de aluminiumfolie en snijd de aardappels doormidden. Lepel er wat van de kruidenroom over. Werk af met wat extra fijngehakte peterselie, de pecannoten, de dadels en het kalkoenspek. Kruid met peper en zout.
Macaron Manon
Manon startte haar foodblog in 2014. Wat begon als een hobby, is nu een uitgebreide blog met recepten, culinaire reisverhalen en restauranttips. Daarnaast schrijft Manon freelance voor o.a. Libelle Lekker en Dille & Kamille. Haar motto? “If you can dream it, you can do it!”