5 leuke activiteiten voor wie niet graag sport

Is sporten niet echt je favoriete bezigheid? Moet je jezelf sleuren om meer te bewegen? Goed nieuws: om actief bezig te zijn, hoef je je heus niet te pletter te zweten. Wij verzamelden 5 leuke activiteiten die jou kunnen helpen met fit blijven.

1. Bowlen

Veel mensen vergeten vaak dat bowlen ook een sport is. Een gezellig avondje bowlen samen met je vrienden of gezin is de ideale manier om te ontspannen, terwijl je toch in beweging blijft. Naast de spieren train je ook de concentratie en coördinatie.

leuke activiteiten

2. Reclame work-out

Onze tv-avond zit vol reclameblokken en onderbrekingen. Meestal staren we dan naar onze gsm of kijken we in de kast voor een lekkere snack. Tijd voor verandering! Gebruik die 5 minuten reclame voor een korte work-out of spieroefening.

 

3. Frisbee in het park

Straalt de zon? Nodig dan enkele vrienden uit om te gaan frisbeeën in het park. Het is een leuke sport om alle spieren in je lichaam te trainen en ondertussen zie je je vrienden nog eens!

leuke activiteiten

4. Wandelen

Wandelen is een goede sport voor je been-, rug-, en buikspieren. Sterker nog: je kan tot 7 jaar langer leven als je regelmatig wandelt. Best case scenario: 10.000 stappen per dag zetten. Die kan je makkelijk bijhouden met een health app op je smartphone of smartwatch. Extra motivatie nodig? Neem een vriend, vriendin of de hond mee.

 

5. Floatfit

Floatfit is een nieuwe sport die uit Groot-Brittannië is komen overwaaien. Bij deze sport doe je oefeningen op een mat in het water. Floatfit is intensiever dan de voorgaande activiteiten. Het is een work-out waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt, maar dan op een hele leuke manier.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.