Herfstdipje? Deze tips bezorgen je een goed humeur.

De dagen worden donkerder en de regen tikt steeds vaker tegen de ramen. Kan slecht weer ons humeur echt naar beneden halen? Helaas is het antwoord ja. Voel je je wat down op een sombere dag, dan is dat niet je verbeelding. Als het buiten donker en ellendig is, heeft dat een negatief effect op je humeur en emoties. Maar wat kan je er nu precies aan doen? De volgende keer dat het pijpenstelen regent, denk dan aan deze tips:

1. Doe iets virtueel

Als het hevig regent, zijn we sneller geneigd om onze plannen te annuleren. Ons slechte humeur fluistert ons in dat we liever helemaal niets doen vandaag. Niet luisteren! Zelfs in corona-tijden blijft menselijk contact belangrijk voor ons welzijn. (Video)bel dus enkele vrienden op en ga iets leuks doen. Een online quiz, tegelijk een film kijken,  … Je kikkert er meteen van op.

2. Blijf bewegen

Het is vooral belangrijk om niet stil te vallen. Sporten zorgt namelijk voor een goede mentale gezondheid. Als het weer te hard tegen zit, zijn er online veel leuke fitness video’s of doe wat leuke yoga oefeningen thuis. Je lichaam en je humeur zullen je dankbaar zijn.

bewegen

3. Kom af en toe eens buiten

Oké, we weten dat je op een miezerige dag het liefst in bed blijft liggen. In plaats van je binnen te verstoppen, is het minstens zo gezellig om een korte wandeling te maken. Neem de kinderen mee naar het park of drink een theetje op je terras in plaats van aan de keukentafel. De frisse buitenlucht, geluiden en geuren zetten je zintuigen terug op scherp.

4. Eten is goed voor je humeur

En dat is goed nieuws! Want als wij in een dipje zitten dan grijpen we graag naar de koelkast. Probeer minder snel voor een zak chips of een beker ijs te gaan. Kies eerder voor eten als noten, zaden, eieren, kaas of ananas.

Nog een tip: zin in vakantie? Doe dan gewoon alsof. Kies voor een exotisch gerechtje en waan je in tropische sferen.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.