Eindelijk buiten sporten!

Vanaf nu trekken we naar buiten om te sporten

Het ziet er naar uit dat we terug naar zomers weer gaan in plaats van dit druilerige herfstweer … Ons spot je de komende dagen niet meer binnen! Trouwens, die muffe sportzaal zijn we ondertussen toch al beu gezien. Vanaf nu trekken we naar buiten om te sporten, want er zijn genoeg zalige zomersporten om te ontdekken.

1. Watersporten

De perfecte verkoeling voor een hete dag? Een frisse duik in het water. Als je nu gewoon een paar baantjes trekt in een zwembad of het wat avontuurlijker opzoekt. Deugd doet het sowieso. Heb je thuis zelf een zwembad, maar ben je niet zo’n fan van lengtes trekken? Bouw je pool dan om tot een waterpolozone en geef het beste van jezelf.

Photographer: Benjamin Klaver | Source: Unsplash

Ook aan onze Belgische kust kan je van het frisse water genieten. Helaas heeft de zee niet altijd goeie surfgolven te bieden. Wakeboarden in een cable park is dan een leuk alternatief. Zin in meer natuur? Zoek een mooie rivier of leuk meer en ga kajakken of kanoën

2. Strandsporten

Niet alleen op het water, maar ook op het strand kun je je uitleven aan zee. Beachvolley, -tennis, -voetbal … Ze lijken misschien klassieker, maar dat wil niet zeggen dat ze minder intensief of leuk zijn. Het zand zorgt ervoor dat je net dat tikkeltje meer moet geven. Bewegen op het strand is namelijk zwaarder dan op een normale ondergrond. Met de zee en de duinen op de achtergrond is het ook gewoon leuker.

Mag het voor jou iets meer zijn? Laat de kracht van de wind je meevoeren met je kite. Best indrukwekkend om te voelen! Blijf wel je met je voetjes stevig op de grond staan. Als je nog een stap verder wil gaan, kan je strandzeilen eens uitproberen. Zoef over het strand en voel de adrenaline door je lichaam glijden.

Photographer: Jannes Glas | Source: Unsplash

3. In eigen omgeving

Is de zee niet meteen dicht in de buurt of heb je geen zwembad in je tuin liggen? Geen nood, in je eigen omgeving is er ook genoeg te doen. Hardlopen, fietsen, bootcamp, yoga, rollerskaten, frisbee … het kan allemaal in je achtertuin.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.