Een week zonder alcohol: zo hou je vol

Doe jij ook mee aan onze derde gezondheidschallenge? Een week geen alcohol drinken wordt misschien wel moeilijker in het weekend. Met deze 5 tips helpen we je om de laatste 2 dagen ook nog vol te houden.

1. Overtuig je familie en vrienden

Samen meedoen is véél makkelijker dan alleen. Als je partner en vrienden ook zonder alcohol leven, kom je minder in de verleiding om een glaasje mee te drinken. Als extra motivatie kan je ook een weddenschap afsluiten, dan wordt de kans dat je stiekem een glaasje inschenkt nog kleiner.

shutterstock_739607500

2. Denk aan de gezondheidsvoordelen

Geen alcohol drinken is supergoed voor je gezondheid. Ten eerste voel je je lekker in je vel: je slaapt dieper en vaster en geeft je lever een rustpauze. Ook op de weegschaal toont je inspanning z’n voordelen, want alcohol is een echte dikmaker. Tot slot droogt alcohol jou (en je huid) uit, dus als je het even aan de kant schuift, gaat je huid stralen. Genoeg motivatie om vol te houden!

 

3. Vermijd ‘gevaarlijke’ plaatsen

Natuurlijk hoef je geen heel weekend thuis te blijven, maar misschien maak je het jezelf onnodig moeilijker door naar ‘gevaarlijke’ plaatsen te gaan. Weet je van jezelf dat je niet aan de verleiding zal kunnen weerstaan in een bruin café? Spreek dan af in een bar waar je een ruime keuze aan thee, lekkere frisdranken of mocktails hebt.

 

4. Ontdek lekkere alternatieven

Heb je de officiële Tournée Minerale cocktail al geprobeerd? ’t Is een heerlijke mix van frambozen, pompelmoes en basilicum. Naast mocktails bestaan er nog heel veel lekkere alcoholvrije drankjes: frisdranken, verse fruitsappen, smoothies, koffie, thee, warme chocolademelk … verwen jezelf!

mocktail_tournee_minerale

5. Gebruik het uitgespaarde geld voor iets leuks

Alcohol is duur, dus zonder leeft, spaar je verrassend veel geld uit. Volgens Tournée Minerale is dat gemiddeld 52 euro per maand! Om jezelf te motiveren, kan je het geld dat je normaal gezien aan alcohol zou uitgeven aan de kant leggen. Achteraf kan je iets leuks plannen om naar uit te kijken.

 

Heb jij nog extra tips om de derde gezondheidschallenge vol te houden? Laat het ons weten op onze Facebookpagina. Veel succes!

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.