Deze groenten en fruit houden je lekker koel op hete dagen

Zomers zijn zalig. De hittegolven die af en toe meekomen iets minder. Slapen lukt moeilijk, je lichaam zweet zich te pletter en soms geeft ons brein het gewoon even op. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende zorg krijgt. Tegen de natuur kunnen we niet opboksen, maar de volgende groenten en fruit geven ons wel wat extra stootkracht. Stay hydrated!

frisse groenten

1. Snijboontjes

Groene boontjes zijn zeer voedzaam en werken verrassend hydraterend. Je kunt ze stomen, koken of gewoon vers in je slaatje droppen. Aan jou de keuze. Daarnaast bevatten boontjes heel wat vitamines en helpen ze tegen een hoog cholesterolniveau.

Ontdek ons slaatje met groene boontjes, spekreepjes, zoete aardappel en gepofte tomaat

meeneemlunch quinoa salade

2. Radijs & komkommer

Radijs en komkommer bevatten beiden veel water. Dat maakt van hen de ideale zomersnack. Radijs is ook een antioxidant dat je lichaamstemperatuur naar beneden haalt en de groente bevat vitamine c (goede weerstand en energie). Perfect dus om je op de been te houden in de hitte.

Ontdek onze quinoasalade met radijsjes, komkommer, mango en spek. Het spek kan je ook makkelijk vervangen door spekreepjes.

watermeloen

3. Watermeloen

Watermeloen is hét ant-hitte fruit bij uitstek. Het zit vol antioxidanten en werkt soms als een inwendige airco. Ideaal dus om je lichaam fris te houden. Je kunt het gewoon puur eten als snack, in een smoothie bereiden of in een slaatje mixen.

Ontdek onze meloensalade met feta, granaatappel en spek. Het spek kan je ook makkelijk vervangen door spekreepjes.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.