Buiten lopen vs op de loopband

Wat is er beter: buiten lopen of op de loopband? Veel lopers vragen het zich af en de meningen zijn verdeeld. We zetten even de belangrijkste voordelen van de twee op een rijtje.

buiten-lopen-vs-loopband

Buiten lopen

 

Gezonde buitenlucht

Niets beter dan de gezonde buitenlucht. Een fris briesje op je gezicht voelt heerlijk en het draagt bij aan je gemoedstoestand. Zo krijg je meer energie, minder stress en ontspan je beter dan binnen op de loopband.

Strakke bilspieren

Wanneer je buiten loopt, gebruik je, in tegenstelling tot de loopband, de hamstrings. Dat komt omdat de loopband telkens je voet vanzelf weer naar achteren brengt. Buiten moet je het helemaal zelf doen, maar dat wil wel zeggen: strakkere bilspieren!

Afwisseling

Wanneer je buiten gaat lopen, kies je de ondergrond volledig zelf. Dat maakt het spannender en zorgt voor variatie in je loopschema.

buiten-lopen-vs-de-loopband

Op de loopband

 

Niet afhankelijk van het weer

Train je thuis of in de gym? Dan hoef je geen rekening te houden met de weersomstandigheden. Laat het maar lekker regenen, dat maakt het nog net iets gezelliger binnen.

Sterke bovenbenen

Op een fitnesstoestel gebruik je weer meer de bovenbenen, dit omdat je meer geneigd bent om je snelheid te blijven opdrijven.

Minder kans op een blessure

De loopband is ideaal voor zij die revalideren van een blessure. De ondergrond is zacht, geeft meer schokdemping en is minder belastend voor de gewrichten.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze gezonde tips en recepten? Volg Dindesse op Facebook.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.