5 x brainfood om je hersenen optimaal te doen werken

Ben je een student die midden in de blokperiode zit, of heb je het tijdens deze donkere dagen moeilijk om je te blijven concentreren op je werk? Dan kunnen gezonde eetgewoontes je zeker helpen. Deze 5 voedingsmiddelen zorgen er zelfs voor dat hersenen nog beter gaan werken!

Een ei hoort erbij

Eieren bevatten choline en lecithine, voedingstoffen die goed zijn voor je hersenontwikkeling en je metabolisme: 2 x goed nieuws! Start je dag met dit ontbijtje met toast, kalkoenspek en ei en barst van de energie.

untitled-design-4

Drink veel water

Heb je soms last van hoofdpijn tijdens het werken of studeren? Dan drink je misschien niet voldoende water. Vervang die thermos koffie door een waterkan en drink de hele dag door. Je zal je ongetwijfeld fitter en geconcentreerder voelen. Vind je het moeilijk om veel water te drinken? We helpen je met deze tips.

 

Superfruit

Laat de ongezonde snacks achterwege om je energie te boosten! Fruitsoorten die extra goed zijn voor je geheugen en concentratievermogen zijn: appel, blauwe bessen, granaatappel, sinaasappel, ananas, meloen en aardbeien. Probeer bijvoorbeeld eens dit meloenslaatje met ontbijtspek als vieruurtje.

meloenslaatje-ontbijtspek

Mager vlees

De hele familie vitamine B is goed voor je hersenen. Je haalt ze uit volkoren producten, bonen, zuivel, vis en gevogelte. Kalkoenvlees is een echte cocktail van vitamines: het bevat vitamine B3, B6, B12 én D. Ontbijtspek en spekreepjes van Dindesse kunnen je zeker door de blok of een lastige werkdag helpen!

 

Ga voor groenten

Groenten zijn gezond om allerlei redenen, ook voor je brein. Avocado, tomaat, broccoli, spinazie, spruitjes, wortels, paprika en selder zijn de groenten met extra goede kwaliteiten. Van een heerlijke groentesoep tijdens de lunch kikker je helemaal op.

 

We wensen alle studenten heel veel succes met de examens! Voor meer inspiratie en heerlijke recepten kan je terecht op onze Facebookpagina.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.