Een goed voornemen voor het nieuwe schooljaar? Neem vaker de fiets!

Ook al moet je zelf niet meer naar school, 1 september voelt toch altijd een beetje als een frisse start. Een goed moment om te starten met een nieuwe gezonde gewoonte, dus! Wil jij vanaf volgende week wat vaker op de fiets springen? Laat je overtuigen door deze 5 voordelen.

voordelen-van-fietsen-1

1. Je bespaart geld

Al meteen een heel mooi voordeel: door te fietsen in plaats van de auto te nemen bespaar je véél geld. Niet alleen in aankoop, maar ook in verzekering en natuurlijk in verbruik. Je verbrandt geen dure en vervuilende brandstof, alleen maar calorieën 🙂

 

2. Weinig belastend voor je spieren en gewrichten

Fietsen is een sport die vaak wordt beoefend door mensen die bij andere sporten last hebben van blessures. Het is weinig belastend voor je spieren en gewrichten, maar dan moet je zeker wel letten op een goeie houding. Laat de hoogte van je zadel en stuur bij voorkeur instellen door een professional.

voordelen-van-fietsen-2

3. Relax

Van en naar je werk fietsen is de ideale ontstresser. Je hebt heerlijk de tijd om je hoofd goed leeg te maken voor je aankomt. Weg met stresserende file’s of rode lichten, welkom frisse lucht en beweging!

 

4. Je wordt minder snel ziek

Echt waar! Uit onderzoek blijkt dat wie minimaal 5 dagen per week een halfuur fietst, de helft minder ziektedagen opneemt dan wie nooit de fiets neemt.

 

5. Een volledige workout

Dacht je dat je tijdens het fietsen alleen maar je benen gebruikte? Dat is zeker niet het geval. Natuurlijk gebruik je je beenspieren, maar je hebt even goed je armen en de spieren in je romp nodig om te sturen en je evenwicht te houden.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.