5 gezonde tips voor een festival

’t Is weer het moment om te genieten van jouw favoriete muziek op een zonovergoten weide. Yes: het festivalseizoen is volop aan de gang! Gewoonlijk is het een periode met vettige snacks, veel alcohol en slaaptekort, maar met deze 5 tips maak je er toch een gezondere trip van.

festival-gezonde-tips

1. Laad jezelf op

Tijdens het festival is het niet makkelijk om je gezonde gewoontes vol te houden, dus bereid je je lichaam het best goed voor. Drink minstens 2 liter water per dag om uitdroging te vermijden. Neem de ochtend voor je vertrekt een stevig ontbijt met veel eiwitten, zoals een omelet met Dindesse ontbijtspek en groenten of Griekse yoghurt met noten en fruit. Die helpen je om je drang naar vettige snacks te verminderen.

 

2. Keuze genoeg

Meer en meer worden festivals niet alleen muzikale, maar ook culinaire feesten. Op veel festivals heb je een overvloed aan keuze uit gerechten van over de hele wereld. Laat de gefrituurde snacks eens links liggen en kies voor fruitsalade, noedels met gegrilde groenten en kip of een waterijsje.

tips_water_drinken

3. Vergeet je water niet

Net zoals op alle andere dagen, moet je zéker op een festivaldag ook genoeg water drinken. Je hoeft al die liters gelukkig niet zelf mee te sleuren, want op de festivals zijn er overal kraantjes met gratis drinkwater. Wil je je eigen gezonde en verfrissende drankje maken? Neem dan enkele citroenen of limoenen mee en doe ze in je flesje water. Lekker dorstlessend!

 

4. Verken de hele festivalweide en dans erop los

Tijdens een dag feesten beweeg je heel erg veel. Wist je dat je tijdens zo’n dag op een festival al snel acht kilometer wandelt? Daarmee verbrand je 300 calorieën per uur. En er is nog beter nieuws: op de dansvloer verbrand je 400 calorieën per uur. Goed voor je conditie, zo’n dagje amusement!

 

5. Laat alles even los

Natuurlijk is een festival ook het moment om volop te genieten. Leg jezelf dus vooral niet te veel regels op en val gerust eens voor een heerlijke pakje friet 😉

 

Naar welk festival ga jij dit jaar? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.