5 tips om te sporten in de kou

Ben jij zo’n moedige doorzetter die door weer en wind naar buiten gaat om te sporten? Dan moeten we jou er niet van overtuigen: eenmaal je buiten bent, voelt de beweging zalig en nadien is de voldoening dubbel zo groot. Met deze 5 tips geniet je deze winter optimaal van jouw sportmoment in de buitenlucht!

1. Drink veel water

Als het buiten koud is, durven we dit wel eens te vergeten: elke dag moet je 1,5 liter water drinken. Zeker als je in de kou gaat sporten moet je goed gehydrateerd zijn, want wist je dat je sneller uitdroogt als je koude lucht inademt? Het is dus zeker geen goed idee om in de winter minder water te drinken dan in de zomer!

sport dans le froid

2. Draag een muts en handschoenen

Je voeten, handen en hoofd zijn de delen van je lichaam die het snelst afkoelen en daarom moet je ze ook extra beschermen. Kies voor dunne (thermische) handschoenen en een muts. Ook je voeten moet je goed warm en droog houden. Vraag in de sportwinkel naar goeie winterkousen en waterdichte loopschoenen.

 

3. Vergeet de opwarming niet

De opwarming is extra belangrijk voor wie buiten in de kou gaat sporten. Warm je spieren bij voorkeur binnen al op. Zo kunnen ze langzaamaan aan de activiteit wennen en maak je minder kans op een blessure.

sport dans le froid

4. Kleed je in laagjes

Een goede sportuitrusting in de winter bestaat uit drie lagen: een ademende laag die je zweet doorlaat en goed droog blijft, een isolerende laag die je beschermt tegen de kou en een beschermende laag tegen regen en wind. Krijg je het toch te warm? Dan kan je makkelijk een laag uittrekken.

 

5. Eindig met een stretching

Net als de opwarming, is ook de stretching achteraf een essentieel deel van je winter workout. Na het sporten is het belangrijk dat je spieren geleidelijk aan afkoelen. Als je abrupt stopt met bewegen, verlies je zeer snel warmte en kan je te maken krijgen met onderkoelingsverschijnselen.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.