Doorbreek je routine met deze sportieve tips

Ah, de zoveelste dag thuiswerken aan die krappe bureau. Hoewel de maatregelen steeds meer versoepelen, ziet het ernaar uit dat sommigen nog een tijdje zullen vertoeven in onze homeoffice. ’t Is vaak moeilijk om onze conditie op peil te houden als we thuiswerken. Dus tover die homeoffice maar om tot een homefitness, want hier komen enkele uitstekende tips om fit te blijven en die routine te slopen. Let’s go!

routinetips_0001_adobestock_315093161

1. Sta eens recht

Uren aan een stuk op dezelfde stoel zitten die eigenlijk niet aangepast is aan je rug, dat kan niet ergonomisch zijn. Probeer om het uur eens recht te staan en enkele rugverstevigende oefeningen te doen, zoals ‘de brug’ of ‘superman’. Zet er muziek met een stevige beat onder en ’t wordt nog fijn ook!

2. Een sportief tussendoortje

Er bestaan een heleboel apps die work-outs aanbieden. Die variëren in moeilijkheidsgraad, dus ’t maakt niet uit of je een fervent fitnesser of rustige relaxer bent: sporten kan je! Als jouw pauze een kwartiertje duurt, stel dat dan vooraf in. Zo hoef je de klok niet voortdurend in de gaten te houden.

routine

3. Karaoke @ home

Hét voordeel van thuiswerken is dat enkel je huisgenoten je in de gaten kunnen houden. Dus de volgende keer dat je een energieboost voelt opkomen, hoef je die niet meer te onderdrukken. Integendeel: kies je favoriete nummer, zet je volume een tikkeltje luider en dans de longen uit je lijf. Wedden dat je na twee nummertjes moet hijgen van de inspanning?

4. Bureaustoel olympics

Staat jouw dag volledig gepland met videocalls en meetings? Zélfs dan kun je stiekem trainen. Je bureaustoel is namelijk een prima instrument tijdens een sportsessie. Hou je benen in de lucht en train zo je been- en buikspieren. Of strek je armen en draai er kleine cirkels mee. Maar voor die laatste raden we toch aan om je camera af te zetten, kwestie van je gesprekspartner niet af te leiden.

MEER LEKKERS ONTVANGEN?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.

framboos
spekje
spekje 2

Onze
recepten

inspiratie verlenging pijltje pijltje

Zin in meer lekkers?

Wil je maandelijks recepten en leuke gezondheidstips ontvangen? Schrijf je nu in.